5 thrillere for sommerferien

summer-book
Sommer, sol, strand og en saftig thriller. Det er det livet handler om. Her er våre tips til ferielektyre.

1. Natchez Is Burning, av Greg Iles
— En av årets overraskelser. Natchez Is Burning er en lang, velskrevet og medrivende krimroman om Penn Cage, ordfører i den lille Mississippi-byen Natchez og sønn av den høyt aktede landsbylegen Tom Cage. Når pappa Cage blir anklaget for drap, dukker skitne hemmeligheter om Ku Klux Klan, lynsjing, tortur og grusomheter opp. Superspennende bok som veksler mellom 50-tallet og nåtid, les mer om Natchez Is Burning her.

2. I Am Pilgrim, av Terry Hayes
— Her har vi heseblesende sommerbok, spionthriller møter mørk krimroman. I Am Pilgrim skal snart ut på norsk, etter at den fikk solid boost i fjor høst. En eks-agent har skrevet en anonym håndbok om sine mest kjente saker og oppdrag, men blir etter hvert dratt inn i sin gamle verden da en død kropp blir funnet på et hotell i New York. Derfra og ut går det i raskt tempo via London og Berlin og Istanbul og alle andre mulige land, en skikkelig internasjonal thriller. Les mer om I am Pilgrim her

3. Tokyo, av Mo Hayder
Tokyo er en av disse bøkene jeg anbefaler med jevne mellomrom, og den feirer faktisk 10 år i disse dager. Boken, som også går under navnet The Devil Of Nanking handler om en ung pike som jobber som vertinne i Tokyo, samtidig som hun leter etter en mytisk film fra Nanking-massakren i 1937. Historien veksler mellom 1990 og 1937, og det er sitrende spenning til siste side.

4. Defending Jacob, av William Landay
— Sjukt spennende er det også i William Landays Defending Jacob, om en statsadvokat som plutselig må forsvare sin egen sønn for drapstiltale. Men er kanskje den lett usympatiske tenåringen Jacob skyldig? De siste sidene her er noe av det beste jeg har lest på 2000-tallet. Les vår lille hyllest til Defending Jacob her.

5. The Silent Wife, av A.S.A. Harrison
The Silent Wife ble sluppet i fjor sommer, og er en av mine favoritter fra 2013. A.S.A. Harrison døde dessverre av kreft rett før utgivelsen, og fikk aldri oppleve hyllesten boken fikk fra anmeldere og publikum. Tenk deg en voksen utgave av Gone Girl, et ekteskap som har gått ad dundas og en av de to fortellerstemmene (“him” og “her”) tidlig i boken erklærer seg som morder. Men hvem har vedkommende drept, og hvorfor? Psykologisk krim på sitt aller, aller beste, her kan du lese mer om hvorfor vi digger denne boken.