7 serietips på Apple TV+

For tiden bruker jeg skjermtiden min Criminal Record på Apple TV+. Det burde du vurdere også! Om du synes et abo på Apple TV+ blir mye på toppen av alle andre utgifter, har jeg laget en liten guide for hvordan få maksimalt ut av en måned eller to med Apple TV+ på skjermen.

Her er noen serietips fra forskjellige hjørner av sjangerrommet.

Lessons in Chemistry

Historisk drama basert på bestselgende roman
Sjarmerende, morsomt og spennende drama fra 50/60-tallet om forskning og feminisme. Elizabeth Olsen i lekende lett toppform som kjemikeren som blir stjernekokk på TV. Her kan du lese komplett anmeldelse av Lessons in Chemistry.

Hijack

Action/thriller
Kjapp flykapringsthriller med Idris Elba i hovedrollen. Herlig lett actionthriller, spennende. Savner du kjappe, effektive actionfilmer om flykapring, terrorisme og tydelig banditter og helter? Her er The Taking of Pelham 1-2-3, United 93 og Murder at 1600 samlet i en fengende ny serie. Hijack finner ikke opp dynamitten, men er flinke til å tenne lunten når det trengs.

The Morning Show

Drama/komedie stappfullt av stjerner
Jovialt drama om livet på en tv-kanal, med Jennifer Aniston i beste TV-slag siden Friends. Begynte litt slapt, vokste seg til å bli strålende sofaunderholdning. Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, John Hamm er fint stjernegalleri.

Ted Lasso

Komedie
Hjertevarm fortelling om en amerikansk fotballtrener som overtar et engelsk fotballlag. Komplikasjoner, drama, kulturkrasj og nydelige møter mellom gøyale mennesker. Jason Sudeikis fineste stund på skjerm!

Slow Horses

Spion/spenning
Den beste spionserien som ruller på strømming om dagen. Gary Oldman er perfekt som den forsofne mesteragenten som styrer et brokete kontor av degraderte MI5-ansatt. Les anmeldelse av sesong 1.

Shrinking

Komedie/drama
Det er vanskelig å velge seg favorittkarakter i Shrinking. Jason Segel som den sørgende psykologen som bestemmer seg for å gå aktivt inn i pasientenes liv? Harrison Ford som veteranterapeuten som nekter å innse at Parkinson-sykdommen tar over livet hans? Jessica Williams som Gaby, den blide kollegaen som entusiastisk insisterer på å styre alles liv med helse-shakes samtidig som hun går bananas på eksmannen? En av de fineste nye komediene som ble laget i 2023.

Foundation

Sci-fi
Jeg mislikte de første episodene av denne filmatiseringen av isaac Asimovs legendariske sci-fi-serie Foundation. Etter å ha gitt den storslagen fortellingen om byggingen av en ny sivilisasjon en ny sjanse, elsker jeg hvert sekund. Smart skrevet. Velspilt. Nydelig filmet/designet. Dramatisk fortalt. Memo to self: skriv en egen hyllestsak til Foundation.