A History of Bad Men: True Detective-spilleliste


Hva hadde True Detective vært uten musikken? Langt mindre stemningsfullt, det er helt sikkert. Vi har laget en spilleliste med 37 kanonfete låter fra HBO-serien. INGEN SPOILERS!

Fra de første tonene på The Handsome Familys myke, mørke anthem “Far From Any Road” lydlegger de mystiske bildene fra Louisiana, er man fanget i True Detective-universet. Musikken til TV-serien er satt sammen av T-Bone Burnett, en sørstatslegende som også produserte Raising Sand-platen for norgesvennene Robert Plant og Allison Krauss.

Han har gjort en sensasjonell jobb med å plukke musikk til serien, her snakker vi et rikt utvalg av rock, americana, country, gammel cajun-trad og hard blues. Det er til og med funnet plass til en låt fra Sleep, saaaaaaklig. Vi må dog påpeke at rap-utvalget er underlig, siden det er konsentrert rundt New York-artister som BDP og Wu-Tang Clan foran Louisianas boblende bounce-scene fra 90-tallet. Noen mener “Illegal Business” var perfekt plassert i strippescenen, men dem om det.

Uansett: Her er Wimp-lenke til 150 minutter med atmosfærisk musikk fra True Detective, mens du finner Spotify-utgaven på denne lenken. Tipper listen fungerer like bra til pokerkveld med karene som tur i skogen og søndagsavslapping i sofaen. Vi har kalt listen A History of Bad Men, etter den fete Melvins-låten på soundtracket. enjoy!