Aber Bergen S02E06: Sexarbeidere som sexarbeider, fylleskilling og nesten litt #metoo

Blablablablabla, sier Erik Aber på morgenmøte. OP-5s juridiske team analyserer hva stjerneadvokaten i Aber Bergen egentlig mener.

Aber Bergen S02E01: Kåte fiskeoppdrettere, trekant-jokes og en taus skotte
Aber Bergen S02E02: Tjallende tjommier, sint fyllekjøring og en frekk danske
Aber Bergen S02E03: I Gode og Onde Aber
Aber Bergen S02E04: Sex, Gud og sosialrealisme
Aber Bergen S02E05: Vann, vodka og voksendåp

I det vi mistenker er en metafor for å skrive ukentlige recaps av Aber Bergen åpner vi på enda et av Erik Abers skogsrelaterte mareritt. Nå må de greiene der faktisk gi litt payoff snart, Aber-writers. Erik våkner. Han deler fortsatt seng med bosnisktolken fra nord.

På morgenmøtet hos Aber Bergen pjatter de litt advokatpjatt. Kapitalutvidelse. Fusjon. Rå greier. I motsetning til i de fleste (DERE VET HVEM DERE ER, UNNTAK) ordentlige advokatfirmaer brukes selvsagt mesteparten av tiden på å snakke om straffesaken til en av firmaets partnere, nemlig fyllekjøringsaken til Erik. Man skulle kanskje tro at en partner som setter hele firmaet i fare ved å være en idiot kunne vært litt ydmyk, men Erik velger å svare på alt med “blablablablablablabla”. Anbefaler de øvrige partnerne i Aber Bergen å kikke litt på selskapsloven § 2-36.

Erik går for å ha møte med den sexarbeideren som sexarbeidet på ham i forrige episode. Hun bedyrer at hun har oppholdstillatelse, hvilket strengt tatt kanskje ikke er det viktigste her. Sexarbeideren forteller Erik det alle andre enn han allerede har skjønt, nemlig at det ikke var tilfeldig at hun plukket ham opp på den baren. Erik har blitt honeytrappet, og det var visst videokameraer i leilighetsbordellet.

VANLIG STED Å HA MØTE: Helt normalt å ha møte her. Hva ser du på. Det er jo sånne steder folk har møter?

I mellomtiden får Zooey besøk av Pastor James. Han er oppskaket fordi namsmannen har tatt beslag i menighetens penger. Han tror det er Guds straff fordi han brøt det åttende bud. Vi tenker han kanskje kunne problematisert det faktum at han har bygd hele sin karriere på å bryte det sjuende bud, men vi er jo ikke teologer. Selv om juss og teologi i bunn og grunn er samme greia da. Sidenote: Vi gleder oss til denne storylinen er ferdig, fordi selv om det er skikkelig underholdende skjønner vi max 40 prosent av hva som blir sagt når Nicolay og Pastor James har scener sammen (previewen vi får fra TV3 har ikke undertekster).

Zooey forsikrer svindelpastoren om at hun skal ordne dette, og ringer eplekjekt til aktoratet, men får raskt en smekk tilbake når det viser seg at hans kone aktivt saboterer saken. Dette fordi den gode pastor «knælder lidt med Bente». Og dermed har vi pastorbingo. Passiarene mellom Nico og James (de delene vi forstår) er så langt denne sesongens høydepunkt! Knallscene! Kudos til Zooey for «dette er jeg ikke videre imponert over»-blikket hennes på slutten av scenen!

Erik prøver å bruke nettverket sitt til å få mer informasjon om saken sin, men han glemmer at networking involverer å være trivelig. Fort gjort. Så kjefter han unødvendig på sekretæren sin og går til barbereren. Endelig er du litt relatable, Aber!

SYLSKARPT. PÅ EN KNIVSEGG.

Men det er selvsagt ikke Erik selv som skal stusse skjegget. Inne i hipsterhimmelen sitter Bergens råeste og blindeste advokat.

BUSINESS IN THE FRONT, PARTY IN THE BACK

Aber prøver å påberope Magnus’ vennskap for å be om hjelp, men Magnus ain’t havin’ none of that shit. Aber erkjenner at han er en idiot og at Magnus er hans eneste venn. Endelig sier Aber noe som ikke er helt idiotisk. Aber forteller om sine ekteskapelige problemer, som Magnus selvsagt var in the loop om allerede. I tillegg virker det som om de blir enige om at Magnus skal representere ham i fyllekjøringssaken.

Tilbake på kontoret prøver Zooey og Nico å megle i pastorens ekteskapsproblemer. Hun forteller at påtalemyndigheten kan oppløse trossamfunnet hvis ikke de rydder opp i alt rotet. Det er jo ikke riktig, men whatever.  Nico får kåtepastoren til å innse alvoret og det ser ut til å ordne seg.

Aber strener inn på kontoret og må deale med noen familieproblemer. Jørgen har blitt trainee hos Aber Bergen. God idé det der.  Jørgen vet at Elea har bollet rundt litt, og han er på Abers parti. Åpenbart at Jørgen ikke vet alt. Jørgen blir sendt på detektivoppdrag.

Elea og Aber og hele den kleine storfamilien er samlet til en ifølge Emperor Palpatine «fantastisk hyggelig» familiemiddag på GRAND HOTEL TERMINUS (hva skjer’a Scandic, har dere ikke fått eksklusivitet?). Palpatine holder en grufull tale og annonser at han skal gifte seg med Beatrice. Jørgen er entusiastisk, mens alle andre selvfølgelig synes dette er forferdelig.

På kontoret må Forretning deale med sinna datter. Mye familietrøbbel i denne sesongen, ass. Vi får se hvordan arbeidsnarkomani ødelegger familier. Det er jo ganske realistisk da. De oppnår en slags keitete forsoning og det er ganske fint. Og så viser det seg at Forretning Jr. også har banket en fyr og trenger litt juridisk hjelp. Alltid et vikarierende motiv.

Elea og Erik er dritings i familiemiddagen. Erik erkjenner at han har pult rundt for å hevne seg litt. Elea blir mildt sagt ikke blid. Så Erik går selvsagt sporenstreks for være mer utro. Men han klarer å forpurre det forholdet også. Idiot.

På kontoret blir det klart at Nico har landet Fjord Harwest-kontrakten. Den sjarmerende dansken ass. Han fikset det på en sleip måte. Og det er jo realistisk, for det er få som er så sleipe som dansker.

Stemninga blir fort dårlig igjen når Elea kunngjør at hun vil skilles.

EKTESKAPSPROBLEMER (BERGEN): Ikke lek overrasket.

Jørgen har klart å finne ut hvem som leide den mistenkelige bilen. Det var Sammy, selvfølgelig. Bra jobba, Jørgen.

I trossamfunnssaken er det et slags weird ad hoc rettsmøte.  Masse tilhørere og greier. Du vet, sånn det aldri er i virkeligheten. Den forferdelig arrogante aktoren setter inn nådestøtet, for menigheten har nemlig begått den svært alvorlige forbrytelsen «registrere litt merkelige opplysninger om trossamfunnet», og straffen for dette er tydeligvis at trossamfunnet skal tvangsoppløses. Vi vet ikke om dette stemmer og gidder ærlig talt ikke sjekke, men det virker jo ganske uforholdsmessig?  Pastorfruen forteller at menighetens basseng ble brukt til knulling. Uklart hvilken rettslig betydning det har, men lættis er det lell.

Diana og Diana Jr. snakker på telefon og Jr vil vite mer om faren, men det vil ikke Diana og så avsluttes samtalen uten at noe egentlig har skjedd.

Mer familiesnakk følger. Erik forteller Jørgen om skilsmissen, og Jørgen ser ut til å ta det med fatning. Men han tar fortsatt Eriks parti, og viser derfor at han er sin fars sønn fordi det er jo en idiotisk ting å gjøre. Erik legger ut om følelsesgreier. Blablablablabla, for å sitere Erik tidligere i episoden.

Menigheten kom ganske greit av kroken i den veldig rare straffesaken. Nico er sleip og ekkel overfor Zooey, som ikke virker så entusiastisk. Blir vi vitne til enda en #MeToo-historie? Nei! Plutselig smelter Zooey og det blir consensual hanky-panky på skrivebordet. Nice.

Erik konfronterer Sammy med leiebilbeviset, og hun forteller at det foregår skummel hvitvasking av penger på Kyststuen. Flere brikker i hovedplottet faller på plass. Spennende. Kjør rulletekst.

TIPS FRA VIRKELIGHETEN:

  • De ti bud har svak rettskildeverdi
  • Vi tror ikke man kan få arrest i menighetens midler fordi pastoren knælder lidt med Bente
  • Vi tror ikke et trossamfunn kan oppløses bare fordi de surret litt med registrerte opplysninger men vi har ikke sjekket.