Aber Bergen S02E09: Traumer, trusler, tits…og Direktør Dickpic!

Aber Bergen ruller videre! OP-5s juridiske dream team tar fatt på den nest siste episoden av årets sesong!

Aber Bergen S02E01: Kåte fiskeoppdrettere, trekant-jokes og en taus skotte
Aber Bergen S02E02: Tjallende tjommier, sint fyllekjøring, frekk danske
Aber Bergen S02E03: I Gode og Onde Aber
Aber Bergen S02E04: Sex, Gud og sosialrealisme
Aber Bergen S02E05: Vann, vodka og voksendåp
Aber Bergen S02E06: Sexarbeidere som sexarbeider, fylleskilling og #MeToo
Aber Bergen S02E07: Knælding, hestehaler og Aber på tiltalebenken
Aber Bergen S02E08: GMO-Laks, Looney Tunes og en tørst danske

Slik vanen jo har blitt åpner vi på en sjukt stressa Erik Aber som har panikkflashbacks om å grave opp lik i skogen. Han banner og griner i Teslaen sin. Hvor mye skitne Elon Musk-penger fikk dere forresten for å bytte ut den rå muskelbilen til Erik med drittsekkenes miljøalibi? Uansett. Erik stoppes av politiet, og det er jo noe som ikke alltid har gått så bra for ham før.

LICENSE TO KILL: Men ikke til å føre motorvogn.

Denne gangen slipper han i det minste å smake knokejern, han er bare stoppet fordi han har kjørt for fort. Han har tidligere mista lappen, og den er jo kjekk å ha om man skal kjøre for fort. Han ljuger og sier han har glemt førerkortet på jobben, men Tante Politi don’t want none of that. Erik får røff behandling, selv om han prøver seg på noen spede paragrafer fra straffeprosessloven. Dette er relatable for enhver jusstudent som har krangla med en dørvakt.

Erik får bilnøklene konfiskert og ringer slukøret til Elea etter hjelp. Når Elea ankommer forteller Erik at han inngikk en byttehandel for å få bevismateriale fra forrige sesong. Han gravde ned et lik i skogen for Herman Milde, og Milde har tenkt å bruke det for alt det er verdt i sin egen rettssak. Der Erik jo egentlig skal være kronvitne. Elea slår knallhardt fast at den vitninga kan han bare glemme, men dette er en skikkelig lose-lose-situasjon.

HER: Skal bygden ligge.

Erik oppsøker Stolt-Nielsen, og idet sistnevnte skal inn i retten sier Erik at han trekker seg som vitne og at han antageligvis har hatt vrangforestillinger. Stolt-Nielsen svarer med å antyde at saken også involverer sexhandel med barn, og det hjelper jo ikke akkurat på samvittigheten til Erik, men han står fast ved at han ikke vil vitne likevel.

Erik går ned for å ta en lur i Teslaen sin, men der sitter det en gærning og venter. På ordentlig. Eriks kollega fra Gjøkeredet har kommet på femtendeplass i maraton, og sier han trenger litt advokathjelp. Så forsvinner han igjen. Sært, vi tipper dette er den klassiske «gærningen er ikke så gærn likevel».

På Aber Bergen-kontoret får Zooey beskjed om å finne Nicolay, fordi han ikke har møtt opp på jobb. Dette til tross for at hun er en relativt dyktig advokatfullmektig som egentlig skal ha møte med en ny klient, og at man på ordentlig ikke blir barnevakt for kollegaene sine bare fordi man tilfeldigvis ligger sammen. Erik tar møtet hennes. Klienten har spesifikt bedt om en kvinnelig advokat, og da er det jo naturlig nok en skuffelse å få Erik Aber. Zooey kunne kanskje nevnt dette for noen…

NEPOTISME: Neida!

Erik/Zooeys nye klient har fått en forfremmelse. Det er hun mildt sagt ikke fornøyd med, hun mener nemlig at hun har fått den fordi hun er en pen kvinne, ikke fordi hun er kvalifisert. Hun har også fått dickpics av sjefen, som jo støtter under om teorien hennes.

I en møtepause ymter Elea frempå om at Milde, om han blir dømt, nok kommer til å rævkjøre Erik uansett om han vitner eller ikke. Hun antyder at de burde prøve å få Sammy Sexarbeider til å ikke vitne. Dette er selvsagt mongostraffbart, men det nevnes ikke. Det er også praktisk umulig. Det nevnes. Erik går tilbake til møtet sitt, og Elea går for å… BESØKE MILDE I FENGSEL! Fy søren! Hun kommer til å fucke opp alt. Du skal jo være den smarte, Elea!

Zooey har ennå ikke fått kontakt med Nico, og Diana begynner å bli ganske stressa. Nico skal tross alt ha sluttprosedyren i GMO-saken i kveld. Stressnivået synker ikke av at hennes bastarddatter Stephanie kommer på besøk. Stephanie avfeies med løfte om take-away på kontoret til middag og Diana løper i retten.

DET ER DEJLIGT Å VÆRE FULL: I Bergen!

I mellomtiden har Zooey klart å lure seg inn i leiligheten til Nico, hvor hun finner ett stykk døddrukken danske. Ikke død på ordentlig da. Bare sjukt drita. Zooey drar ham inn i dusjen med klærne på for en myk og kjærlig oppvekking. Nico skal tross alt være i retten om et kvarter. Det glemmer hun ganske fort når Nico bare begynner å snorte kokain rett foran henne.

LITEN DIGRESJON: De har brukt veldig lite tid på å fortelle oss hvorfor Jeppe drikker. Nico gikk fra rå advokat til dop- og spritvrak på null-komma-svish.

I mellomtiden er Elea på besøk i Bergen fengsel. Han spiller dum, men Elea er kompromissløs og dropper vage trusler om Mildes barn. Så går hun! ICE ICE BABY!

Erik og hans nye klient, Marita, skal ha møte med den slibrige sjefen. Hun ønsker at han skal få sparken, og har dickpicene til å støtte saken sin. Møtet blir avbrutt av maraton-gærningen, som vil saksøke institusjonen i Sandviken for brudd på EMK. Erik avfeier ham, og han svarer med å true Erik med å sladre om «den gangen de stjal medikamenter». Erik gir seg.

Utenfor fengselet møter Elea på politietterforsker Semb, en ganske creepy dude i grunn. Han creeper henne ut. Fordi han er creepy.

#DUMPHAM

Zooey kjører Nico til retten, og han øver på prosedyren sin. Fordelen med å være dansk er selvsagt at han høres like sausa ut uansett om han er dritings og stein eller ikke. PLOT TWIST: Zooey har ikke kjørt ham til retten! Hun har kjørt ham til avrusning. «Jeg har kontroll på det» sier Nico. Det er det universelle tegnet på at han ikke har kontroll på det. Nico er ikke så veldig gira på avrusning, men Zooey gir ham et ultimatum. Vi lurer veldig på hva Zooey ser i denne taperen, og Nico gjør sitt ytterste for å bevise poenget vårt, ved å stikke av med en gang Zooey går for å registrere ham på avrusning.

Stolt-Nielsen besøker Elea, og prøver å presse på for å få Erik til å vitne. Elea ser ikke ut til å gi seg. Det virker som Elea har bestemt seg for at hvis noe skal holde familien hennes sammen, så må det være at hun tar på seg rollens om en slags mafiakone-møter-Marge Simpson. Stolt-Nielsen velger å true med å drepe karrieren til Erik, om han ikke vitner. Mye trusler i denne episoden. Det liker vi. Vi har alltid ønsket å bruke trusler i som virkemiddel på jobb.

Så har Erik og Marita møte sitt med Direktør Dickpic. Dickpics advokat hevder at hun ikke kan være utsatt for diskriminering, siden hun har fått fordeler. Er ikke sikker på at det er slik det fungerer, gitt. Erik holder seg imponerende kald og saklig, til tross for at klienten hans avbryter ham et par ganger. Så kommer det en rar twist. Dickpic-Torjus  mener at Marita har sendt ham puppebilder tilbake. Noe hun benekter, men som hvertfall sår litt tvil. Tvil Marita velger å legge død ved å… eh… introdusere nytt bevismateriale.

ÆREDE TITS: Eh, vi mener Rett.

Seiersfølelsen til Erik varer ikke så lenge, for på kontoret hans sitter Mafia-Marge og foreslår at de skal flytte på liket han har gravd ned i skogen. Kjempeidé, Elea.

Zooey møter Diana i retten og forteller om Nicos avrusningsstunt. Diana foreslår at Zooey skal la Nico flytte inn hos seg. Dette er en dårlig idé selv i Aber Bergen-målestokk.

Så skal Diana ha middag med Stephania, som lurer på hvem sin biologiske far er. Svaret er «du vil ikke vite det», som neppe er helt det hun var ute etter. Hun presser på. Dianas ønske om å forskåne sin datter gir etter i løpet at et par sekunder, og hun røper at Stephanie er et produkt av voldtekt.

FOR EN GANG SKYLD er det passende at ingen noengang slår på lyset.

Som om ikke det var mørkt nok får vi se en flashback som antyder Diana myrdet sin voldtektsmann mens han lå i sykeseng, ved å kutte oksygentilførselen hans.

Erik og Elea skal ut og bonde over litt likflytting. Men idet de avdekker liket og ser at det er ikledd fotballdrakt forstår Erik at det er 14 år gamle Bobby fra Bosnia de graver opp. Vi avslutter med et bilde av en smilende Bobby, og lyden av Erik som gråter.

Whew. Intens episode, og til tross for et par småteite øyeblikk -og tidenes mest dystre digresjon- antageligvis sesongens beste! Nå gleder vi oss til sesongfinale!

TIPS FRA VIRKELIGHETEN

  • Utrolig at det må sies, men ikke takk ja til å grave ned likformede søppelsekker for vanekriminelle.
  • Ikke send dickpics.
  • Man lar ikke en fyllesjuk og kokainpåvirket danske prosedere hvis man ikke er absolutt nødt.