Hva i alle dager gjorde Agatha Christie på denne stranden?

Agatha Christie er ikke bare tidenes krimdronning. Hun var også en pioneer innenfor…surfing!

Før jul var jeg en tur i Sør-Afrika for å dingle rundt, gå litt i fjell og henge ut i Cape Town. Etter et par besøk der har byen blitt en virkelig favorittby, blant annet på grunn av kombinasjonen fjell (Lion´s Head og Table Mountain er begge i gåavstand fra sentrum), billige og gode restauranter (12 svære østers før 70-80 spenn, halloooo!) og avslappende strender.

Nettopp strendene gjorde at jeg snublet over en morsom krimhistorie. For en kompis fortalte meg at Muizenberg Beach, en kort busstur fra Cape Town-sentrum, ble omtalt som Agatha Christie-stranden, og da ble man jo nysgjerrig.

Etter litt leting fant jeg en artikkel som forteller følgende: I 1922 rømte Agatha Christie England for å henge ut med sin første ektemann, Archie, og endte blant annet opp på Muizenberg Beach. Der lærte de seg å surfe, og i følge The Guardian var Agatha og Archie blant de første britene som sto oppreist på et surfbrett. Tenk på det, Kelly Slater! Vi snakker 20-tallet!

Da jeg besøkte Muizenberg Beach en times tid i desember fant jeg ikke et eneste spor av Agatha Christie (skuffet), men tok et bilde av de fine strandhusene som står på stranden, altså bildet i toppen. Det var da noe.

Her kan du lese hele artikkelen Agatha Christie´s surfing secret revealed