Hvilken klokke foretrekker al-Qaida og hipstere?


Korrekt antrukket hipster i Brooklyn eller al-Qaida-terrorist i en oransje kjeledress på Guantanamo? Klokken du har er den samme.

Da Wikileaks i fjor åpnet amerikanske etterretningsarkiver for omverden, dukket det opp en underlig nyhet. Det viste seg nemlig at 52 fanger på Guantanamo hadde på seg en spesiell klokke, nemlig Casios velkjente F-91W.

F91-W er en av bestselgerne til Casio siden den ble lansert i 1991, men har også ord på seg (sammen med søstermodellen A168W) for å være en foretrukket klokke for hipstere over hele verden. Stramme svarte dongeribukser, tjukke brilleinnfatninger og Casio F-91W rundt armen er like mye uniform i Brooklyn som en oransje kjeledress er på Guantanamo Bay.

Så hvorfor dukket F91-W opp på 52 fanger? Er det fordi den er billig, vanntett, avviker maks 30 sekunder på en måned, og er behagelig å ha på armen? Amerikansk etterretning tror ikke det. I følge dem lærer juniorjihadister å lage enkle bomber koblet til Casio-en, slik at klokken fungerer som nedtelling til detonasjon. 23 timer, 59 minutter og 59 sekunder burde holde til at du klarer å komme deg langt nok unna når det sier boom.

Og om du lurer på hvem som først ble fan av F91W?

Les The Guardian sin fyldige artikkel om Casio F91-W her