Arkivtips 4: Boardwalk Empire

Boardwalk Empire ble først sammenlignet med The Sopranos (det handler tross alt om mafia, New Jersey og Steve Buscemi), men endte opp med å lage en ordentlig seriefest av forbudstiden.

Boardwalk Empire
(2010-14, US)

5 sesonger/56 episoder
Skuespillere: Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly MacDonald, Michael K. Williams
Strømmes på: HBO NORDIC

Boardwalk Empire var dømt til å bli sammenlignet med The Sopranos». Ikke bare handlet det om om mafia i New Jersey, men når mafiaspesialist Martin Scorcese regisserte første episode og The Sopranos-skuespiller Steve Buscemi spilte hovedrollen forventet mange av oss en oppfølger til Tony & co.

Men glem Tony Soprano for en stakket stund, og du får fem strålende sesonger i selskap med den like voldelige, korrupte og fascinerende Enoch «Nucky» Thompson (Buscemi). Fra serien starter med et haraball av en fest siste kveld før forbudstiden settes i gang, er Boardwalk Empire historiefortelling av ypperste klasse, levert av de beste skuespillerne i bransjen.

Vår favoritt er Michael K. Williams, som kom rett fra rollen som Omar Little i The Wire til å bli den drøyeste mafiafyren på hele strandpromenaden i New Jersey. Sammen med Buscemi og Kelly MacDonald som den ambisiøse elskerinnen Margareth gjør Williams Boardwalk Empire til et lekkert krimperiodedrama.

I denne serien finner vi fem godbiter fra strømmearkivene, serier som på forskjellig vis har begeistret eller inspirert eller imponert opp gjennom årene.  Les også Arkivtips 1: The Americans, Arkivtips 2: Band of Brothers og Arkivtips 3: The Shield.