ARKIVTIPS 5: VEEP

Hvordan hadde det gått om Elaine fra Seinfeld ble president i USA? Veep er den morsomte serien 2010-tallet ga oss.

Veep (2012 – 19, US)
7 sesonger/65 episoder
Skuespillere: Julia Louis-Dreyfuss, Anna Chlumsky, Tony Hale
Strømmes på: HBO Nordic

Har du også tenkt deg alle skandalene som hadde skjedd om Elaine fra Seinfeld fikk en posisjon med makt? Kanskje til og med noe i politikken? Å jada, i Veep spiller Julia Louis-Dreyfus et selvopptatt, rappkjeftet, sjarmerende fjols som på underlig vis har kommet seg helt opp til stillingen som visepresident i USA. Derav tittelen, Veep spiller på forkortelsen VP.

Veep er skrevet av geniet Arnaldo Ianucci, som har skrevet den engelske politiske satiren The Thick Of It (anbefales like varmt!) som Veep bygger videre på.

Louis-Dreyfus er sjokkerende god der hun leverer punchlines om å bruke croissanter som dildoer (du skjønner når du ser serien eller fornærmelsene samlet i videoen over) og skjeller ut motstandere på det groveste med å forlange at «That door should be half its height so that people can only approach me in my office on their goddamn, motherfucking knees!», og rundt seg har hun et stjernelag av USAs beste komikere. Veep er den morsomste serien på 2010-tallet.

I denne serien finner vi fem godbiter fra strømmearkivene, serier som på forskjellig vis har begeistret eller inspirert eller imponert opp gjennom årene.  Les også:
Arkivtips 1: The Americans

Arkivtips 2: Band of Brothers
Arkivtips 3: The Shield

Arkivtips 4: Boardwalk Empire