Au da, Forbrytelsen 3

Etter den strålende første episoden, har den siste uken vært vanskelig for Forbrytelsen 3. Nå mener også folk i Danmark å vite hvem morderen er. (OG JA: SPOILER ALERT, MEN VI SKAL IKKE RØPE DET)

Hele Danmark snakker om hvem som har kidnappet lille Emilie og tatt livet av noen østeuropeiske sjøfolk i tredje sesong av Forbrytelsen. Er det skipsreder Zeuthens høyrehånd? Sarah Lunds nye kompanjong? Statsminister Kampers bror og kampanjeleder?

Her er vår overveldende positive dom etter første episode

Informations filmskribent Christian Monggaard (@monggaard) mener å gjenkjenne stemmen på Twitter. Så langt har det gått at Politiken har konsultert sin egen Forbrytelsen-ekspert Tommy Grøn – en dude som tippet riktig gjerningsmann i både sesong 1 og 2 på et tidlig tidspunkt. Hva han sier?

Les synsing på høyt nivå om morderen her

Uavhengig av morderspørsmålet var jeg langt mer skeptisk til andre episode enn til piloten. Hvorfor?

– Jeg misliker at skurken ringer politiet. Det er et billig og døvt triks.
– Det er allerede for mange mord. Forbrytelsens første sesong tjente enormt på å konsentrere all spenningen rundt et drap. Allerede får jeg Broen-vibber av plottet (joda, jeg vet at folk digget den, men den holdt ikke nivået denne serien skal holde)
– Det spektakulære og teatralske drapet på slutten av episoden var en god scene, men hører hjemme i eskapistisk krimlitteratur, ikke en semirealistisk tv-serie.
– Jeg ble i tvil om de tre historiene – statsministeren, Zeuthens familie og politiet – egentlig er så originale og interessante som de først virket som. Statsminister-narrativet har Borgen gjort bedre. Zeuthens familiedrama manglet den sårbare nerven vi skimtet i første episode. Lund er Lund, jo visst, men hun var i grunnen ganske ordinær i dag.

Så det, så. Jeg er litt skuffet. Men det er mange episoder igjen. Og uansett skal vi følge med.