Fengende thriller om ekte strømkrise


Tror du Norge har strømkrise? Da må du sjekke David Koepps Aurora, en fengende thriller om hva som skjer når all elektrisitet forsvinner.

David Koepp har en solid CV som manusforfatter for film. Jurassic Park. Nuyorican gangster-klassikeren Carlito’s Way. Oversette War of the Worlds. Den første filmen i Mission: Impossible-serien. Til og med Spider-Man!

Når han ikke banker ut blockbusters for Pacino, Spielberg, Tom Cruise eller Marvel, skriver David Koepp spenningsbøker. Hans Aurora fra tidligere i år er en innertier av en moderne katastrofethriller.

David Koepp har skrevet Jurassic Park, Mission: Impossible og en haug andre blockbustere. Romanen Aurora er blant årets mest spennende.

En solstorm fører til at elektrisitetsnettet over hele kloden konker. Verden går i survival-modus. En av dem som er best forberedt er Thom Wheeler. Tech-milliardæren har brukt all fritid på å bygge et perfekt overlevelseshus i ørkenen. Der drar han med sin misfornøyde kone, deres barn og et utvalgt hoff av kokker, yogalærere, leger og en privat hær.

Aubrey Wheeler har akkurat kastet sin kriminelle, udugelige ektemann ut. Han etterlot seg en tenåringssønn fra et tidligere forhold som Aubrey nå må ta seg av mens verden kollapser rundt henne.

Som du kanskje skjønner av navnene er Thom og Aubrey søsken, men de snakker knapt. Når apokalypsen inntreffer, må de forholde seg til livet etter katastrofen på hvert sitt vis. David Koepp bygger et lettfattelig, filmvennlig og veldig gøyalt plott. Karakterene er fargesprakende og tydelige, og som en ekte thriller-ekspert får han leseren til å stille seg det samme spørsmålet på nesten hver side: hva ville jeg gjort?

Thom og Aubrey er kule hovedprofiler. Rundt seg får de bikarakterer som på effektivt vis får bakgrunnshistorier og egne oppgaver i historien. Thoms sikkerhetssjef som må krysse det Mad Max-aktige landet for å levere en pakke. Aubreys stesønn som selger weed for naboen. Kjæresten hans som har sin egen traumatiske bakgrunn. Aubreys eksmann som gir adjektivet ubrukelig nye nyanser. Thoms svenske kone som med god grunn eri misfornøyd med ektemannens yogalærerinner.

Aurora er en proft skrevet, topp underholdende postapokalyptisk thriller. Trenger du noen fengende timer i lesestolen på sensommeren er dette akkurat det du trenger.

Ikke overraskende skal Aurora filmatiseres. Netflix betaler. The Hurt Locker-regissør Kathryn Bigelow regisserer. David Koepp skal selv skrive manus.