BARRY: Morsom og mørk leiemorder på HBO Nordic

Barry vil slutte å drepe for å bli skuespiller. Drømmen lever mens folk dør i HBO Nordics glimrende serie Barry

Hva er vanskeligst? Bryte ut av leiemordermiljøet eller inn i Los Angeles’ desperate skuespillermiljø? Den søkende Barry Berkman forsøker begge deler. Resultatet er ikke spesielt heldig for noen involverte, bortsett fra at Barry blir stor, mørk humor og underholdning for oss seere.

Saturday Night Live-stjernen Bill Hader spiller Burkman, en tidligere Afghanistan-soldat som nå gjør enkle oppdrag for sjefen Monroe Fuches og de forskjellige mafiaene han leies ut til.Under et oppdrag i Los Angeles for den tsjetsjenske krimsjefen Goran Pazar ender Barry opp på en auditionskole for håpefulle unge skuespillere. Han blir betatt av teaterfaget. Barry er hundre prosent håpløs skuespiller, men læreren tror en ekte monolog om å drepe er Barrys audition. Han blir akseptert som elev.

Barry har plutselig to jobber. Leiemorder på natten og skuespiller på dagen. Snart går de to jobbene inn i hverandre.
De åtte episodene, alle rundt 30 minutter, i den første sesongen er et perfekt resultat av å mikse to forskjellige verdener. På den ene siden det selvopptatte skuespilleruniverset audition-Barry trer inn. På den andre siden den absurde krimverden leiemorder-Barry lever i.

Komplikasjoner. Krimplott. Misforståelser. Koko rollefigurerer. Alttår i kø, samtidig som dette hjertebarnet av en serie laget av Nader selv er briljant underfundig skrevet og spilt.

Serien spiller aldri opp til de vanlige forventningene om skuffelser som snus til håp. I stedet får den finurlige historien utvikle seg i sin egen bisarre og bekmørk morsomme retning. I seriekategorien for leiemordere-som-vil-bli-skuespillere er hvert fall Barry det beste som noensinne er laget.