Blir dette årets skandinaviske film?

Tobias Lindholm skrev 20 episoder av Borgen. Nå har han laget et psykologisk drama om somaliske pirater som kaprer et dansk skip. Traileren er ekstremt lovende.

Tidligere i dag var jeg på besøk i P2-programmet Kulturhuset sammen med blant annet Kjartan Aarsand fra Filmbonanza. Han kunne begeistret fortelle at han hadde sett den danske filmen Kapringen på filmfestivalen i Venezia, og han var full av lovord.

Jeg har ikke sett filmen, men traileren er mildt sagt lovende. Johan Philip Asbøk og Søren Malling (begge kjent for oss nordmenn fra ledende roller i Borgen) spiller skipet skokk og rederiets sjef, og i følge Filmbonanzas utsendte er Kapringen et spennende, intens psykologisk drama om forhandlingene mellom eieren og kaprerne.

Filmen er regissert og skrevet av Tobias Lindholm, den briljante forfatteren og skaperen av den danske politikkserien Borgen.

Kapringen har premiere i Danmark 20. september, og såvidt jeg vet er det ikke satt dato for norsk kinovisning ennå. Traileren ser du her, hva tror du? Er det Kapringen og ikke Kon-Tiki som blir årets skandinaviske drama fra havet?