Bodyguard fra BBC: bare å glede seg!

Siden BBC begynte med flere kanaler, har ingen serier hatt flere seere enn den politiske terrorthrilleren Bodyguard. Nå kommer serien til Norge

Etter noen uker i limbo, er det klart: BBC-suksessen Bodyguard kommer til Netflix. Strømmetjenesten lanserer terrorthrilleren 24. oktober. Det er bare å slå fast: a) det kostet nok dritmasse penger og b) de har gjort et kupp. BBC-serien er moderne thrillerunderholdning fra den øverste engelske hyllen, helt der oppe med ulovlig smakfulle godbiter som State of Play, Luther og Line of Duty. Faktisk er det serien med høyest seertall på første episode siden BBC begynte med flere kanaler.

BBC har så langt vist 5 av 6 episoder av Bodyguard, her er en kjapp og relativt spoilerfri stemningsrapport fra følget så langt:

— Politimannen David Budd er på vei hjem fra besøk hos foreldrene med ungene, oppdager han en selvmordsbomber på toget. I en vanvittig nervepirrende åpning klarer han å overtale henne til å ikke smelle av bomben, og som takk for innsatsen får han kremjobben som livvakt for ministeren Julie Montague.

— David er krigsveteran fra Afghanistan og/eller Irak, så han er både dekorert og kraftig traumatisert. Knallgod i jobben, men med tung, tung bagasje i det stengte rommet bakerst i hodet.

— Bodyguard går i de politiske intrigefotsporene til nevnte State of Play, mikser med nykommeren Collateral, og bruker alle triksene i boken: Maktspillet i regjeringen gjør det til en erkebritisk politisk thriller, terrorsporet plasserer den i moderne London, hovedpersonens PTSD sender tankene til In the Valley of Elah, Hurt Locker og andre nyere krigsfilmer.

— Aller best er serien – så langt, vaffal – i episode 4, da alt dette smelter sammen. Da er det fullt driv fremover med politisk kaos, ryggstikking, etterforskning, eksplosjoner, et halvt dusin avdelinger som etterforsker hverandre og alt hva man trenger fra en spenningsserie i 2018. I mangel på bedre formuleringer: Bodyguard er vilt spennende og ganske så uforutsigbar.

— Det er vanskelig å si så mye mer uten å avsløre handlingen, men det blir en oppfølgingspost med full analyse etter sesongfinalen neste uke.

— Om du vil se Bodyguard nå, er VPN (f.eks Hide My Ass stilt inn på Donkeytown, UK) beste alternativ.