…leser Michael Connelly for tyvende gang

Aktiv kar denne Michael Connelly. Da jeg nylig begynte på The Reversal, innså jeg at det er den tyvende romanen jeg leser av Los Angeles’ ukronede krimkonge.

…og da ligger jeg faktisk litt bakpå når det gjelder Connelly, for siden The Reversal (Harry Bosch/Mickey Haller-roman) i 2010 har han sluppet The Fifth Witness, og i dag – faktisk – slippes Harry Bosch-romanen The Drop.

Helt siden jeg leste Black Echo, Connellys briljante debut som kobler Vietnam-tunnel rats med L.A.-krim, for snart ti år siden, har jeg pløyd gjennom alt han har skrevet. Unntatt Blood Work, av en eller annen merkelig grunn. Hmm. Uansett, jeg bestilte til og med artikkelsamlingen Crime Beat da den først ble sluppet i et begrenset opplag.

Som med de fleste forfatterskap har det vært opp- og nedturer, men på sitt bete er Connelly uovertruffen når det kommer til å kombinere alle mulige subsjangre innen thriller/krim. Han leverer klassisk noir gjennom jazzelskende og hardkokte Harry Bosch, jus-thrillere ala Grisham med Mickey Haller-serien (The Lincoln Lawyer osv), politibyråkratiske nerdebøker gjennom sine dypdykk i LAPD og FBI, byportrett av rang når Los Angeles får skinne og gnistre som bakteppe, og spenningsnivået gruser de fleste andre flyplasskonger.

Se traileren til The Lincoln Lawyer her

Nok om det, må tilbake til The Reversal. Skal skrive en omtale av den når den er ferdig lest (til da kan du lese EW sin anmeldelse her), og på sikt må jeg jo få til en grundig gjennomgang av Connelly, bok for bok.

Sjekk hjemmesiden til Michael Connelly her

Her er en fin oversikt med Connelly-intervjuer