Bosch får sesong 3 – drar tilbake i tid

Vår favorittdetektiv i Los Angeles får fornyet tillit, og forfatter Michael Connelly har en skikkelig bonusnyhet til fansen.

Historien om LAPD-detektiv Harry Bosch, som lages av Amazon og vises på HBO her hjemme. har fått grønt lys for sesong 3. Det er i seg selv en highfiveable nyhet, men her i redaksjonen blir vi knisete som 9-åringer på klassevisning av Frozen av tilleggsnyheten forfatter Michael Connelly serverer på sin Facebook-side: “I just got the word that season 3 of Bosch is a go. We are going to adapt The Black Echo and elements of A Darkness More than Night this time around.”

Les også: Korrupt og kynisk i englenes by, Bosch sesong 2 anmeldt

Oooooh yes! The Black Echo fra 1992 er den første boken i serien om Harry Bosch, og har alltid hatt en helt spesiell plass i krimhjertene våre. Det er kanskje ikke den mest slepne av bøkene, men det er Harry Bosch på sitt råeste, mest søkende og upolerte. Som et debutalbum av et band som ikke helt ennå vet at de er briljante genier, eller som tegningene Van Gogh gjorde da han flyttet hjem til mammaen sin i 1881, er The Black Echo krimkunst av en ambisiøs forfatter som ikke vet at han skal dominere bokhyller de neste tiårene.

Les også: 5 grunner til å se Bosch sesong 1

Det blir interessant å se hvordan de løser handlingen, for selve tittelen The Black Echo referer til Harrys tid som soldat og tunnelrotte i Vietnam. Det sorte ekkoet er den gnagende stillheten og det totale mørke som er foran deg når du klatrer ned i det underjordiske tunnelnettverket Viet Cong bygget for å slippe unna napalm og slaktende amerikanere.

Michael Connelly: – Harry can be realer on screen

I serieversjonen av Harry Bosch-bøkene er Harrys tid som soldat oppdatert fra Vietnam til den første Gulf-krigen, så da forsvinner hele tunnelaspektet. Samtidig er plottet flettet rundt en mystisk vietnamesisk konstellasjon i Orange County, en gjeng Harry ser nærmere på etter en kompis og Vietnam-veteran blir drept.

Les også: Harry-tur til Los Angeles

Og hvem står egentlig bak bankranene som er gjort via avansert bruk av underjordiske tunneler i Los Angeles? Det blir interesant å se hvordan seriesjef Eric Overmeyer oppdaterer den handlingen til moderne Bosch-tid.

PS: Dette betyr at serien i løpet av de tre første sesongene har brent gjennom hele åtte Harry Bosch-bøker. Sesong 1 tok for seg City of Bones, Echo Park og A Concrete Blonde, mens sesong 2 var innom Trunk Music, The Drop og The Last Coyote. Så langt har Michael Connelly skrevet 18 bøker om Harry Bosch, og i tillegg dukker han opp i fem bøker i Mickey Haller aka Lincoln Lawyer-serien.