– Bourne-arven er i gode hender


The Bourne Legacy
har hatt premiere i USA. Vår favorittanmelder er fornøyd, og publikum bringer brukbart med dollar i kassen.

Forrige uke hadde The Bourne Legacy – den fjerde filmen i Bourne-serien – premiere i USA. Matt Damon er ute av bildet, og Jeremy Renner er på plass i hovedrollen.

The Bourne Legacy har norsk premiere i september, og mens vi venter kan vi se på hvordan den nye Bourne-versjonen gjør det i USA:

Trailer #2: “Jason Bourne was the tip of the iceberg”

Først business. I åpningshelgen spilte The Bourne Legacy inn $40,3m. Det er ikke i nærheten av av The Bourne Ultimatum fra 2007, som dro inn $69,3m på sin første helg. Året The Bourne Legacy har for øvrig et budsjett på $125m, sammenlignet med forgjengerens $110m.

Men om vi sammenligner med den første Matt Damon-filmen, så spilte den inn $27,1m i løpet av sine første dager på kino. Og The Bourne Legacy drar i hvert fall inn nok gryn til å lande på 1. plass på den amerikanske Box Office-listen, foran Will Ferrell-filmen The Campaign.

Hvem ER du egentlig, Jason Bourne? Komplett analyse

Kritikerne er litt delt, og foreløpig har The Bourne Legacy fått 61 av 100 poeng på Metacritic, som samler anmeldelser fra amerikanske medier. Men min favorittkilde – Entertainment Weekly – er meget fornøyd, og gir A-, altså nest beste karakter. Du kan lese anmeldelsen her, de sier rett ut av Bourne-arven er i gode hender. Positivisten i meg stoler 100% på Entertainment Weekly inntil videre.