AMERICA, FUCK YEAH!

Synes du også Guantanamo høres ut som en sommerleir for late arabere? Da er denne bestselgende karen din nye favorittforfatter.

Når du leser artikler om Guantanamo-fengslet, tenker du da at det høres ut som en karibbisk ferie hvor man får ferske pitabrød, flott utvalg av DVD-er og koseprat med altfor snille amerikanske soldater?

Eller synes du at tortur, det er da virkelig det minste man bør forvente i retur når man leker terrorist og angriper amerikanske mål?

Når du leser New York Times, da slår det deg kanskje at det må være en rekke pro-kommunistiske journalister og redaktører i den liberale drittavisen?

…og de der kineserne, du vet jo at de har en plan for hvordan de skal starte en krig mot USA, sånn at de på sikt rett og slett kan annektere hele fuckings landet?

Synes du det er en latterlig tanke at arabere og den islamske verden kan ha bidratt til forskning og vitenskap opp gjennom historien? De er jo så primitive?

Og til slutt er vi vel alle enige om at den eneste minoriteten som fortjener forfordeling eller favorisering, det er verdens minste minoritet: INDIVIDET?

Dersom du svarer et entusiastisk JA!, eventuelt FUCK YEAH! på ett eller flere av disse spørsmålene, da er bestselgeren Brad Thor (1. plass på New York Times-bestselgerliste forrige uke) din nye moralske guide, favorittfilosof og yndlingsforfatter.

Den 45 år gamle amerikaneren har skrevet et drøyt dusin bøker om Scot Harvath, en eks-NAVY Seals som nå jobber for det private Carlton Group. Carlton Group leier seg ut til amerikanske myndigheter, og gjør det skitne arbeidet (se alle punktene over) som den amerikanske presidenten ikke vil ha på sine politiske hender. Som her, hvor Harvath filosoferer litt om dette med tortur og sånt: “He had no reservations about torturing a scumbag like Ahmad Yaqub if he had to. He had done it before. While the politically correct crowd was against any form of coercion, Harvath appreciated its merits. The uninformed often confused enhanced interrogation techniques like loud music, sleep deprivation, and open-handed slaps with torture. Those weren’t torture. And they didn’t bring America down to the terrorists’ level.”

Les mer: Patrioter, terrorister og drittsekker

I Act of War er Harvath og kollegene på jakt etter seks arabiske ingeniørstudenter som har fått et islamsk utvekslingsstipend på NASA, for så å forsvinne i løse luften. Terroralarm! Videre driver en sleip gjeng kinesiske generaler et hemmelig spill i kulissene for å destabilisere USA, mens en somalisk immigrant blir arrestert for å importere ni år gamle jenter til prostitusjon i sørstatene.

Jepp, slik er det. Act of War er en effektiv høyoktan-thriller og riktig så spennende. Brad Thor har tydeligvis fått blod på tann av å bidra i Homeland Security-tenketanken Red Cell, hvor kreative karer lager potensielle terrorscenarioer for amerikanske myndigheter. Men bak den fengende thrillerfasaden skriver Glenn Beck-kameraten Brad Thor også semirasistisk voldsporno, designet for å fremme saken for haukepolitikere som får Dick Cheney til å fremstå som en undulat. Fascinerende og underlig lesning: ubehagelig menneskesyn og sommervennlig tidtrøyte på samme tid.