Bransjens mest rufsete agent er tilbake

Slow Horses fortsetter! Et sted i utkanten av London har den britiske etterretningen i MI5 samlet sine mest udugelige agenter. De har alle gjort håpløse feil. Angrep på feil mistenkt i en øvelse, slik at 150 mennesker kunne blir drept av en selvmordsbomber. Graderte dokumenter gjenglemt på undergrunnen. Fyll. Narko. Hver og en har rotet det til.

På toppen sitter forsofne Jackson Lamb. Det skitne kontoret hans bugner av whiskyflasker, bedervede takeaway-rester og fylte askebegre. Ingen har en skarpere spionhjerne enn ham. Han har vært toppagent, nå elsker han å skjelle ut sine ansatte. De jobber i Slough House. De er Slow Horses.

Bare et år etter Gary Oldman stønnet, sukket og prompet seg gjennom sesong 1 som briljante Jackson Lamb, er han og gjengen tilbake. Sesong 2 ble spilt inn samtidig som den første, og er altså basert på Mick Herrons underholdende romaner om Lamb & co. Og gjett hva, serien har allerede fått klarsignal for sesong 3 og 4.

Traileren for runde 2 lover enda mer John le Carré-plotting, Jackson Lamb-hets og sovende russiske agenter. 2. desember på Apple TV+!

Les anmeldelsen min av Slow Horses sesong 1 i Aftenposten.