Breaking Bad s05e12 – et lite hvileskjær?


Liten nedtur etter de magiske øyeblikkene de siste episodene har gitt oss, kanskje? Men vi nærmer oss slutten på en episk reise.

Det er kanskje urettferdig å bruke mot Breaking Bad at siste episode ikke holdt nivået til forløperne. Tross alt var dette også tv på øverste hylle. Men det er prisen man betaler når man skrur forventningene så høyt. Skjedde det egentlig noe avgjørende? Nei. Ja. Kan hende. La oss rekapitulere kjapt.

Les også våre oppsummeringene av de tre episodene hittil:
Vi har sett første episode av siste sesong
Breaking Bad S05E10 – veldig veldig trist
Confessions. Snakker vi 2010-tallets beste tv-episode?

Vi er altså halvveis nå. Mye har skjedd, mer enn noen kunne drømme om på forhånd. Hank har konfrontert Walt, som har lurt svogeren med “innrømmelsen”. Jesse har funnet ut av Walt forgiftet Brock, og har forsøkt å tenne på huset til White-familien.

Der sluttet vi sist, og åpningsscenen – der Walt går bevæpnet gjennom huset var strålende. Vi ventet som seere på en konfrontasjon med Jesse, i stedet kommer en mer bagatellmessig sak om å vaske de støgge vegg-til-veggteppene som finnes der. Klassisk Breaking Bad.

Derimot var flashbacket, der vi skjønte at Jesse slett ikke ombestemte seg, men ble stoppet av Hank, smart løst. Det samme gjaldt ideen med å la Jesse sove over der. Men som tidligere synes jeg ikke Hank er smart nok i forsøkene på å overtale folk til å komme over på hans side. Jeg mistet sympati med ham da han påpekte at Jesse kunne få dø hvis han fikk tak i Walt.

Ja, apropos Jesse og død. Det desidert mest interessante i episoden var alt som ble sagt om hva som bør gjøres med Jesse. Saul Goodman foreslo tidlig å avlive ham som en hund fra en Disney-film, hvorpå Walt utbrøt at han “isn’t just some rabid dog”, episodetittelen altså. Deretter foreslo Skyler White det samme. Og til slutt virket Walt å gå med på det. Men skal den imbecile Todd og nazi-onkelen hans få drepe Jesse? Det ville være tidenes nedtur.

Jeg har forlengst sluttet å gjette hva som kommer til å skje her. Men hva tror dere der ute? Noen forslag, anyone? Hør av dere i kommentarfeltet!