Broadchurch S02E04: Alt snus på hodet

Badeby og badeby, fru Blom! Broadchurch er nå så heseblesende og overraskende at man blir helt matt.

Vi visste at Broadchurch
kom til å by på overraskelser, men denne tvisten setter serien i høygir. Hvem kan vi egentlig stole på i den lille badebyen? Her er vår – litt forsinkede, sorry – oppsummering av andresesongens fjerde episode.

Les også: Broadchurch S02E03 – høylytt episode

— Mark er ute og ser soloppgangen med nyfødte Lizzie, når han kommer hjem forteller han til konen at det blir pappaperm. Lee driver fremdeles og kjører evil eye på alle han treffer, og forteller Ellie at Alec Hardy lå med Claire da han etterforsket den første saken. Rettssaken mot Joe fortsetter, og advokaten hans bestemmer seg for at han ikke er dugandes til å vitne. Likevel går det først mot Joe, når en ambulansekollega forteller at han en gang klikket og nesten drepte en fyr. Videre prøver Ellies søster seg på en drøy løgn i retten, når hun insisterer på at hun så Joe kaste noe i søppelet midt på natten da Danny ble drept. Ellie og Hardy drar til Sandbrook, hvor de avdekker løgn og fanteri i den forrige drapssaken. Cate Gillespie forteller at mannen var utro og ikke med henne den natten jentene ble kidnappet, men Hardys ekskone, som også er statsadvokat eller noe, nekter å gjenåpne saken. Ellie kommer plutselig på det telefonnummeret Claire hadde på telefonen, og da de ringer det får vi se at det går til Cates ektemann, som har blåklokker på bilde på veggen. Det er jo blomstene Claire får tilsendt! I rettssaken vitner hun rare damen med hunden, og forteller at hun så Nigel som tok liket av en liten gutt ut av båten den tragiske natten Danny ble drept. Er det noe jeg har glemt da? Hm jo! Lee sjekker opp Claire og ligger med henne, og hun anklageren/forsvareren til Latimer-familien mister synet på slutten. Kul den boksereferansen, forresten.

— Shit! Her gikk det for seg, jeg tror knapt jeg kan huske å ha sett en episode så tettpakket av info, detaljer og fremoverdrift. Det er nesten for mye.

— Tvisten med Nigel er interessant, jeg husker han dukket opp som kandidati førstesesongen også. Men hva er det egentlig han har gjort? Hjelper han noen andre, eller er det han som står bak drapet alene?

— Ricky Gillespie blir en interessant karakter å følge, er han en komplett psykopatseriemorder (folk som sender blomster anonymt til andre er ofte det, tror jeg) eller skal han nå bare lanseres som vanlig drapsmann? Eller kanskje det er en helt normal forklaring på hendelsen, slik det var i episoden etter den dramatiske “kidnappingen” av Claire.

— Jeg antar at rettssaken avsluttes kjapt i løpet av neste episode, for at sesongen nå skal gå konsentrere seg om Nigels påståtte rolle i drapet. Det er ganske så spennende, og understreker det denne sesongen har kommunisert: det er enormt vanskelig å spå hva som skjer i Broadchurch.

— Jeg liker fortsatt de to advokatene og hvordan deres lavmælte historier står som en lysfontene av menneskelig fornuft og normalhet i en landsby av folk som skjuler, dreper og lyger. Mer av dem, gjerne. Dette med Jocelyn Knights dårlige syn skal åpenbart bli en sak videre i serien, uten at jeg vet hva det skal være.

— Jeg blir nesten litt matt av Broadchurch, det er så mange retningsendringer og nye elementer at det blir vanskelig å spekulere, men jeg føler meg rimelig sikker på at Nigel ikke er den vi nå er forledet til å tro han skal være: drapsmannen. Eller hva tror dere? Litt av en episode!