Broadchurch S02E07: Det nærmer seg slutten

Etter syv episoder av Broadchurch vet vi bare én ting: At vi ikke vet noen som helst.

Vi har oppsummert Broadchurch episode for episode denne sesongen, men med episode 6 nådde vi et metningspunkt av usannsynligheter, falske cliffhangers og nye plotsvinger.

Som vanlig i denne sesongen ble episode 7 så stappet full av overraskelser (Knights lesbiske forelskelse, Ellie kryssforhøres igjen), nye vitner (Thorp som prøvde å ta livet av seg) og dramatiske/voldelige hendelser (Lee som banker opp Claire på stranden) at man blir helt matt av å se på.  I tillegg er Alec Hardy så sint/irritabel/sur at man skulle ønske pacemakeren hans hadde blitt klemt mellom to magneter så han holdt litt kjeft – om enn bare i et kvarters tid.

NRK sender sesongfinalen av Broadchurch på onsdag, og jeg vet ikke helt hva vi skal forvente. Eller jo, la oss spekulere: Alle i landsbyen har vært med i en Wicker Man-aktig okkult sekt som drepte lille Danny på et bloddryppende ritual ute på klippen, før de gikk i paradetog gjennom en skog med blåklokker mens Lisa Newburys spøkelse dukket opp mellom trærne?

Eller kanskje det er de to advokatene som har regissert heeeele greien for å få seg jobb? Sønnen til advokat Bishop må ha gjort det! Hmmmm, det er ikke noen vits å spekulere, for det eneste vi har lært av denne sesongen er at hver gang manusforfatterne drar frem et alternativ til Joe Miller, er det et falsk flagg som heises for at oppmerksomheten vår skal ledes andre steder.

Så vi lener oss tilbake og strekker tålmodigheten gjennom sesongens siste episode, så tar vi et glass nedkjølende saft og oppsummerer hele sesongen etter finalen. Avtale?