Broen 2 – vi oppsummerer sesongen

I kveld går siste episode av Broen 2 på NRK. Vi har sett avslutningen, og oppsummerer. SPOILERS.

Sånn ja! Der var siste episode av Broen 2 sendt på svensk og dansk TV, etter 10 uker med suksessrik nordisk krim-TV. Hva synes vi om sesongen? Fungerte avslutningen? Ser vi noen fremtid for sagaen om Saga og måpende Martin? Finnes det noen konspirasjoner som kan overta for de brutale, men akk så naive miljøterroristene? Her er våre tanker om Broen 2:

Les også: – Broen 2 er bedre enn første sesong, sier Bjarte Tjøstheim fra Radioresepsjonen

— Episode 9 ble avsluttet med at det selvsagt var flere brikker i spillet enn den søsterelskende brilleslangen Oliver, som ble drept av sin kone Gertrud etter en psykoptisk romantisk rant om hvor mye han digget sin maktkåte og kreftsuke søster. Episode 10 bygget seg raskt opp mot klimakset med attentatet mot EU-konferansen, samtidig som vi fikk avstikkere inn i privatlivet til både Saga, Martin og de andre.

— Selve plottet ble effektivt og tydelig avviklet. Miljøplottet har ligget i bakgrunnen hele veien, og fikk brukbart plass mot slutten. Artig at det var ENDA ÉN fyr i skurkeringen, da spiller man kjapt opp mot tredje sesong, samtidig som det er ok at ikke alt blir avrundet.

Les også: Noen tanker om Broen 2, halvveis i sesongen

— Grepet med å la Martin ta livet av Jens og så bli arrestert for det, er strålende. Spesielt etter Saga fortalte ham at han er hennes eneste venn. For første gang på lenge var det grunn til å få litt følelser rundt karakterene i Broen 2. For selv om det har vært spennende gjennom sesongen, er det sjelden jeg føler noe for eller mot karakterene.

— Det gjorde jeg derimot til gagns under slutten, da Pernille ble hostet blod på. Sekundene da hun er på vei ut, men innser at hun ikke kan gå ut og at hun skal dø inne på det toalettet, var hjerteskjærende og enormt godt regissert. Musikken kunne knapt bli dyster nok, og serieskaperne doserte (bokstavelig talt) ut perfekt med emosjoner. Synes oppriktig synd på henne, og fikk klump i halsen da hun snakket om faren.

— Vi må tilbake til Martin. For at han tok livet av Jens (selv om vi ikke har fått det bekreftet 100%) kom kanskje ikke som den store overraskelsen, men at han ble arrestert var vanskelig å svelge. Kommer nå Saga til å måtte jobbe på egen hånd, men kanskje konferere med Martin i fengsel? Skal han frikjennes på grunn av tekniske feil, eller noe lignende? VAR DET HELE EN DRØM? Hehe. Det setter i hvert fall store forventninger til oppfølgeren.

— Sesongen sett under ett? Stort sett hele tiden spennende, med god start og avslutning. Litt for mange tråder som legges ut uten å bli nøstet opp (typen til Saga, han faren med kameraet), men Broen 2 er hele tiden spennende og fengende. Jeg tar meg selv i å irritere meg over karakterer og stereotyper (rike folk = onde), men gleder meg til hver eneste episode. Og nå gleder jeg meg faktisk allerede til sesong 3.

Hva synes du om sesong 2? Fornøyd med avslutningen? Ser du frem til en ny runde med Saga og Martin? Kjør på i kommentarfeltet.