– Broen 2 er bedre enn første sesong!

Bjarte Tjøstheim i P3-flaggskipet Radioresepsjonen snakker ut om sitt forhold til Broen 2, og forteller oss hva som er “det store O FØKK-øyeblikket” i sesongen.

På søndag sender DR og SVT sesongens
siste episode av Broen 2, og på mandag er det NRK som ruller ut episode 10 av 10. Meningene har vært delte om den nye sesongen om Saga og Martins utfordringer på to sider av Øresund-broen. Noen har avfeid det som urealistisk stormannsgalskap, andre mener det er topp spenning av beste nordiske sort.

Les også: Noen tanker om Broen 2, halvveis i sesongen

Men alt det betyr jo null og niks, det eneste som virkelig betyr noe er hva Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen synes om det svenskdanske samarbeidet for å STOPPE TERRORISTENE OG KONSPIRASJONEN! Så vi tok en prat med Bjarte for å høre hvilken dom han faller over Broen 2.

Les også: KRIMPRATEN med Bjarte Tjøstheim

Hei Bjarte, alt vel om dagen? Sett noe spennende på seriefronten i det siste?
– Jo takk jeg har det meget bra. Koser meg for tiden med en fransk serie som heter The Returned. Er i utgangspunktet fordomsfull og superskeptisk til fransk tv, noe jeg beklager på det groveste. Men, denne serien er helt fantastisk. Det handler om livet i en liten fransk landsby der folk som døde for flere år siden, plutselig dukker opp igjen. Realismen og måten utfordringene med de nyoppståtte blir behandlet på, gjør denne serien meget severdig. Og så må jeg få anbefale BBC-krimmen The Fall, med Gillian Anderson. Terningkast 6!!! Løp og se, eller hva det nå heter.

På søndag er det sesongavslutning på Broen 2, hva synes du om serien?
– Ja, er VELDIG spent på avslutningen. Jeg hatet sesong 1, og liker andre sesongen mye bedre. Blir som mange andre forstyrret av den utagerende Saga Norén, men gleder meg over Kim Bodnia, som jeg synes er helt strålende. Sofia Helin har fått en del pepper for sin tolkning av Saga, men mye av ansvaret for at karakteren har blitt så fjollete som den har blitt nå, mener jeg ligger også hos regissøren.

Hva synes du er det aller kuleste med Broen 2, og er det noen ting som trekker ned?
– Det kuleste med serien er hele konspirasjonen, som bare brer om seg og blir større og større. Og, at man tilsynelatende hele tiden er helt i hælene på skurken(e), uten at man klarer å ta dem, eller før historien tar en ny vending. På minussiden setter jeg Saga og hennes privatliv, som bare kjeder meg. Men, det blir spennende å se om hennes eks-kjæreste vies noen oppmerksomhet i siste episode.

Om du skal tenke på ETT øyeblikk som er det kuleste fra Broen 2?
– For meg er øyeblikket når hele gjengen til Jakob Oftebro blir funnet drept i containeren, det store O FØKK-øyeblikket. Da skjønte jeg at dette blir svære greier. Nå skal Saga og Martin virkelig få kjørt seg….

Hva tror du skjer i siste episode av Broen 2, og hva håper du at skal skje?
– Skal ikke spekulere så mye, men lurer på om mannen til Lillian vil dukke opp igjen i siste episode, og så har jeg en mistanke om at Axel ikke er helt uskyldig.

Kjære leser! Hva synes du om Broen 2, enig med Bjarte? Er det briljant TV eller bortkastet flatskjermtid? Kjør på i kommentarfeltet: