Bytter ut Sarah Lund med mannlig detektiv – følger pengene


Teamet bak den danske suksessen Forbrytelsen er i gang med nye serier. Blant annet om en mannlig detektiv.

I siste utgave av det det London-baserte magasinet Monocle intervjues Piv Bernth, som er dramasjef hos DR og en av teamet bak megasuksessen Forbrytelsen. Hun forteller at de allerede er godt i gang med å planlegge neste krimserie, som skal lanseres i 2015.

– Vi har letet etter en mannlig detektiv. Vi ville se hva alle karene hadde holdt på med mens vi alle fulgte med på Sarah Lund. Det blir en serie som heter Følg pengene (journ.anm: vår oversettelse fra Follow The Money), men det er på et tidlig stadium akkurat nå.

Les mer: OP-5 lager alternativ slutt på Forbrytelsen 3

Mens Piv Bernth og de andre puster ut etter Forbrytelsen og såvidt er i gang med den nye krimserien, skal de også lage en mer tradisjonell dramaserie.

– Vi begynte forberedelsene til å erstatte Forbrytelsen for noen år siden, så snart vi så at den tredje sesongen kom til å bli den siste. Vi trengte noe annerledes, en annerledes setting og en annen måte å filme på, så den neste store ideen etter andre sesong av Broen blir ikke en krimserie, men et familiedrama som heter Arven (journ.anm: vår oversettelse fra The Legacy) med Trine Dyrholm. Det handler om fire søsken som skal takle at deres bohemske artistmor er død, og mesteparten av handlingen er lagt til øyen Funen.

Les mer: Hva er galt med norske TV-serier?