Captive S01E01: Prison Riots, US

I 1993 tok flere hundre fanger kontroll på fengselet Southern Ohio Correctional Facility, i en av de lengste beleiringene i moderne fengselshistorie. De 11 dagene utgjør episode 1 av Netflix-serien Captive.

Captive er den nye Netflix-dokumentarserien som følger åtte kidnappingsdrama, fra fengselsopprør og pirater til Coca-Cola-arvinger og Yemen. Serien er produsert av Doug Liman, som i vår verden er mest kjent for å regissere The Bourne Identity. Vi går gjennom alle åtte episodene.

Episode 1

Om: Lucasville Riots i 1993, hvor noen hundre fanger tok kontroll på et overbefolket fengsel i Ohio. Beleiringen varte i 11 dager.

Pluss: Gode intervjuer med noen av de involverte, blant annet to av fangevokterne som ble holdt fanget. Media har liten tilgang på de fem som myndighetene mener var hovedmenn bakk beleiringen, men de er representert på en slags murken Skype-linje fra fengsel. Narrativet er ganske rett-frem kronologisk, og fint bygget opp av mediaklipp og fortellende intervjuer.

Minus: Ingen vet hva som egentlig skjedde de dagene i Southern Ohio Correctional Facility, og siden en rekke fanger har fått reduserte dommer for å vitne mot «hovedmennene» The Lucasville Five, er det heller ingen som forteller noe utover sine offisielle versjoner. Så vi kan bare lure på hva som skjer nede i L-blokken helikopteret filmer kontinuerlig i 11 dager.

Les om episode 2 her: Coca-Cola-kidnappingen i Brasil

Les om episode 3 her: somaliske pirater

Les om episode 4 her: amerikanske misjonærer og Al-Qaida-sympatisører i den filipinske jungelen