Captive S01E02: Cola Kidnap, Brazil

En eks-militær fra fattige kår kidnapper en brasiliansk Coca-Cola-arving. Vi ser episode 2 av Netflix-serien Captive.

Captive er den nye Netflix-dokumentarserien som følger åtte kidnappingsdrama, fra fengselsopprør og pirater til Coca-Cola-arvinger og Yemen. Serien er produsert av Doug Liman, som i vår verden er mest kjent for å regissere The Bourne Identity. Vi går gjennom alle åtte episodene.

Episode 2

Om: Kidnappingen av den amerikanske, brasilianskfødte Coca-Cola-arvingen Corinne Coffin i 1991.

Pluss: Gode kilder. Corinne Coffin og kidnapperen selv, Ronaldo Monteiro, har gjort lange intervjuer om kidnappingen, og de forteller uten filter om opplevelsen. Monteiro har karriere fra militæret, så han forteller presist og ubehagelig kynisk om hendelsesforløpet. Han er også vokst opp i fattigdom, så historien hans er farget av at dette var i hans øyne en vanlig jobb for et miljø som ikke har eller hadde tilgang på lovlig rikdom.

Minus: Det er lite material fra tiden rundt hendelsen, så det meste vi får se utenom intervjuene er dramatisert. Det fungerer greit nok med en tydelig kronologisk fortelling, men jeg forventet å komme nærmere på aktørene slik de reagerte i 1991. Det blir noe sterilt over at det kun er tilbakeskuende beskrivelser kryssklippet med dramatiseringer.

Les om episode 1 her: fengselsopprør i Ohio

Les om episode 3 her: somaliske pirater

Les om episode 4 her: amerikanske misjonærer og Al-Qaida-sympatisører i den filipinske jungelen