CHEER: BRUTALT, ENGASJERENDE OG SPENNENDE OM MODERNE CHEERLEADING

En dokuserie om cheerleading har tatt Netflix-algoritmene med storm. Cheer viser det brutale livet for å nå toppen i sporten.

De siste årene har Netflix kanskje vært mest kjent for sine true crime-serier, med eksempelvis Don’t F**k With Cats, Evil Genius og ikke minst Making A Murderer. I skyggen av disse har streamingtjenesten også Last Chance U, en overraskende engasjerende dokuserie fra Greg Whiteley, om trøblete ungdoms hverdag på et amerikansk fotballag. Nylig kom Whiteley med en ny serie: Cheer.

Serien følger en gruppe cheerleadere og treneren deres Monica, på Navarro College i Texas, som gjør alt de kan for å vinne et nasjonalt mesterskap i cheerleading.

I sann Whiteley-stil handler serien om mye mer enn bare den absurd farlige sporten. Vi får også bli kjent med og forstå flere av menneskene på laget og deres vanskelige bakgrunner. I de senere episodene tar serien også for seg både brutaliteten og spenningen ved sporten, til vi kommer til et klimaks når det nærmer seg mesterskapet.

Den første sesongen av Cheer er forholdsvis kort med sine seks episoder, og det er åpenbart at Whiteley og co har et mål om å gå dypere inn i andre temaer rundt sporten, slik som hvordan ét selskap nærmest kontrollerer hele den hundre billioner dollar sporten.

Om du er interessert i en sportsdokumentar som fungerer nesten som virkelighetens Friday Night Lights, så er denne cheerleader-serien for deg. Den kan overraske selv dem, som undertegnede, som ikke hadde noen interesse for nettopp cheerleading. Og om du liker denne, så for all del også sjekk ut nevnte Last Chance U.

Alle seks episodene av Cheer kan streames på Netflix nå.