Christopher Hitchens – en Youtube-kavalkade

I dag er det 1 år siden OP-5-helten (og krimhateren) Christopher Hitchens gikk bort. Vi går off-topic og minnes ham med en kavalkade over de beste Youtube-øyeblikkene hans. Og dem er det MANGE av!

Hvor mange ganger har jeg ikke slått i hjel kjedsomheten med å surfe rundt på Youtube? Ofte er det ekstremsport, scoringene til Messi eller dialoger fra The Sopranos. Men nesten like ofte kommer jeg tilbake til Christopher Hitchens. Den fantastiske skribenten og skandalebefengte drukkenbolten døde 15.desember i fjor, etter en tids kamp mot kreften.

Her er vår nekrolog over The Hitch

Kanskje var Hitchens likevel på sitt aller beste når han kunne sitte i et tv-studio og slenge med leppa på sin velformulerte og infame Oxbridge-engelsk. Her er noen høydepunkter fra karrieren.

Hitch blir waterboardet

Mange snakker om eller kritiserer bruken av tortur i amerikanernes “war on terror”, men få kommentatorer velger å bli torturert selv. Det gjorde Hitchens. Han ville sjekke hvordan det faktisk føltes. Resultatet kan du se her. Advarsel: Det gjør nesten vondt å se det. Og konklusjonen til Hitchens selv var åpenbar: “Believe me, it´s torture.”

Hitch viser fingern til Bill Mahers publikum

Hitchens var på utrygg grunn etter støtten til den amerikanske Irak-invasjonen. Her får han kjørt seg hos Bill Maher. Akkurat dét er velfortjent, for her er han pedantisk og kontekstløs. Uansett: Hitch svarer med å vise publikum fingeren.

Hitch om scientologi

Jeg har linket til Hitchens´ angrep på pastor Jerry Falwell tidligere, så den skal vi la ligge. Her nøyer han seg med å si sannheten om scientologi og mormonisme. “Some religions simply are rackets.” Hank von Helvete, can you hear me?

Hitch latterliggjør kulten rundt Mor Teresa

Hva bør en kritisk bok om Mor Teresa hete? The Missionary Position, så klart. I dette klippet har Mor Teresas brev – som viser at hun tviler på troen – blitt funnet. Hitchens vasker gulvet med en katolsk prest.

Hitch forsvarer Rushdie og skjeller ut Baroness Williams

Forsvaret av Salman Rushdie og ytringsfriheten er et av hovedtemaene i Hitchens forfatterskap. Her går han til frontalangrep på Baroness Williams, som mente at det var insensitivt å tildele Rushdie knighthood. I kjent stil får også publikum passet påskrevet. Den mindre karismatiske broren Peter Hitchens dukker også opp.

Hitch kaller McCain “borderline senile”

Hehe. Et kort klipp om hvorvidt John McCain er klar for presidentembetet.

En bølle og en provokatør, sier du kanskje? Jeg tenker motsatt. Som jeg savner en Hitchens i Norge. Noen som har noen andre favorittøyeblikk med The Hitch? Meld fra i kommentarfeltet!

RIP!