CONDOR: Lever serien opp til originalen fra 1975?

I ti episoder rømmer Joe Turner aka Condor fra CIA når noiaklassikeren Three Days of the Condor blir serie.

Ikke nok med at Tom Clancy-helten
Jack Ryan er tilbake og i storform hos Amazon, over hos C More har de jommen meg gjort seriefigur av Joe Turner også.

Turner hvem? Etternavnet står på fødselsattesten til CIA-analytikeren som sniker seg ut for en sigg/lunsj, kun for å finne alle kolleger drept i et blodig effektivt angrep. Kodenavnet hans er Condor, og i 1975 ble han spilt av Robert Redford i den glimrende Three Days of the Condor.

https://youtu.be/BfiYZ7UIWco

Nå spiller Max Irons (sønn av Jeremy) hovedrollen i serieutgaven, og her er noen kjappe tanker om serien:

1. Plottet er greit oppdatert, med Joe Turner som lager en grid som sporer terrorister for CIA. Når programmet hans sørger for at et angrep mot en idrettsarena blir avverget, blir han helt i miljøet.

2. Condor beholder den paranoide, deep state-fryktende stemningen fra originalen. Robert Redford var en sterk helt i post-Watergate USA, og Max Irons passer bra som den litt anonyme programmereren i trumpske tider.  Den verden som var skummel sci-fi i Enemy of the State er det vi tillater på telefonenen våre nå.

3. Serien hilser elegant til originalen med de mest kjente monologene, blant annet med en egen versjon av denne klassikeren som senere endte opp i Seinfeld.

4. Condor prøver litt for hardt å drive spionfilosofi, med sitater fra Konfusius og venner i starten. Det kler serien stemningsmessig, men med ti episoder blir det ofte også litt stillegående.

5. Palestinske Leem Lubany overtar for Max von Sydow som leiemorder Joubert. Det funker! Kult grep.

Les hele anmeldelsen min hos Aftenposten.