Creed: Grå hettegenser og løping i gatene

8 Mile møter første Rocky? Traileren til Creed har det meste, inkludert en underdog som løper i grå genser.

Sommerferien fra blogging ble visst litt lenger enn planlagt, men nå er vi noenlunde tilbake i gir. Det har blitt en del lesing og titting de siste ukene, så det blir sikkert noen tips og vink iløpet av uken. Vi må jo synse litt om de siste episodene av True Detective, for eksempel. Tipper det blir en omtale av nye Mission:Impossible også.

Uansett, vi begynner med den beste traileren sommeren har gitt oss,  sjekk disse tre minuttene fra Creed:

Dette ser da virkelig solid ut? Sylvester Stallone spiller grå og gammel slik han gjorde i Copland, men har fremdeles Rocky-flammen inni den gamle boksesjelen. Sammen med Michael B. Jordan (du husker han kanskje som Wallace i The Wire?) sørger han for at boksing nå omtales som noe annet enn sporten til kone- og barnemishandleren Floyd Mayweather. Creed omtales som en slags spin-off av den gloriøse Rocky-serien, men jeg tenker vi kaller det film nummer syv.

Creed-traileren hinter om en 8 Mile-lignende set-up, med ung mann som kjemper mot livet på feil side av sporet, samtidig som han må kjempe mot elementene som drar ham mot den mørke siden i Philadelphia. Spøkelser av faren han aldri kjente, Rocky Balboas originale motstander Apollo Creed, ruver i bakgrunnen, og det er åpenbart at fornektelsen er spill for galleriet.

Creed er neppe en veldig komplisert film, men den ser ut til å spille opp de samme underdog-følelsene som gjorde Rocky Balboa-historien så fengende og rørende. Den beste sekvensen i traileren er den fokuserte åpningen, men den mest referansetunge er da Creed Junior løper nedover Philadelphias gater i den grå hettegenseren med motorsykler bak seg. Mminnene fra første Rocky-filmen kommer strømmende.

Jeg hadde helt glemt at det er et formidabelt barnekor av en heiagjeng som hekter seg på i originalen, det er lett å bare huske trappestegene opp til Philadelphia Museum of Art når man ser for seg den historiske scenen. Den er uansett verdt et gjensyn, akkurat som Creed blir obligatorisk på kino i høst.
https://youtu.be/NubH5BDOaD8