Ny serie: Da Vinci, demoner, mystisk romersk kult


Første teaser for Da Vinci’s Demons er ute. Den sier ikke så mye, men det er all grunn til å glede seg.

Teaseren for Da Vinci’s Demons er mildt sagt mystisk, men samtidig fryktelig innbydende. Her er det vi vet om serien så langt:

Da Vinci’s Demons er hjertebarnet til David S. Goyer, som blant annet har vært med på manuset til The Dark Knight Rises og den kommende Supermann-revitaliseringen Man Of Steel. Viktigst av alt skrev han historien til Batman Begins, filmen som viste verden at Batman ikke er en crossdressende fløtepus som ligner på George Clooney, men en mørk, diabolsk, trøblete superhelt av de sjeldne. Goyer skrev også den litt oversette Dark City fra 1998. Stjernefyr, altså.

— Da Vinci’s Demons handler om Leonardo Da Vinci, og hvordan han oppfant fremtiden som 25-åring. Serien skal også ta for seg den myteomspunnede romerske kulten Sons of Mithras, les mer om dem her. Spennende.

— Hovedrollen som Leonardo Da Vinci spilles av engelskmannen Tom Riley.

— Produksjon er i gang omtrent nå, så det kommer sikkert flere teasere/trailere utover høsten. Det er foreløpig bestilt åtte episoder.

— Serien lages av kabelkanalen Starz i samarbeid med BBC International, og distribueres av Fox International Channel.

Da Vinci’s Demons skal ha premiere tidlig i 2013. I Norge skal Fox Crime vise serien flrst, så kommer den sikkert på større kanaler etterpå. Siden BBC er involvert, er NRK et naturlig valg på grunn av deres førsterett på BBC-serier.