Dagens overraskelse: Paradise Lost 3 kommer fra HBO


Historien om uskyldig dømte West Memphis 3 er en av de mest gripende i moderne amerikansk rettshistorie. Nå kommer det avsluttende kapittelet fra HBO. Og Peter Jackson er på banen med egen doku!

Dersom du ikke kjenner til den dramatiske historien om West Memphis 3, er det bare å dukke dypere ned i internettet og bestille de to dokumentarene Paradise Lost: The Child Murders At Robin Hills (trailer under) og Paradise Lost 2: Revelations. Kortfattet handler det om tre ungdommer i Memphis som via sleipe politifolk, fordommer og en rekke tragiske detaljer ender opp med å bli uskyldig dømt i 1993 for drapet på tre enda yngre gutter. DNA-bevis har senere utelukket dem fra saken.

Den amerikanske Wikipedia-historien om WM3 er grundig og interessant

Tidligere i år ble de omsider sluppet fri (dog etter en underlig plea deal som gjorde at de fremdeles er å regne som “skyldige”), etter langvarig kampanje fra blant annet Henry Rollins, Metallica (som ga musikk gratis til den første dokumentaren) og vår hjemlige Thomas Seltzer, som alle har drevet kronerulling for å gi dem mulighet til nye anker og forhandlinger.

Les om kampanjen til Seltzer her

Og her er gulroten for true crime-tilhengere eller om du bare har fulgt med på saken. HBO har nemlig bestilt en avsluttende dokumentar, som har fått tittelen Paradise Lost 3: Purgatory. Jeg vet ikke om den har gått på TV eller når den kommer på DVD, men en ting er sikkert: denne filmen skal jeg se.

Bonusinfo 1: Selveste Peter Jackson har også avsluttet en doku om West Memphis 3. les mer om den her.

Bonusinfo 2: Kunst/kredregissør Atom Egoyan begynner opptakene til sin West Memphis 3-spillefilm i 2012. Står om det i samme saken som Jackson-lenken.

Disclosure: jeg ga hundre dollar til forsvaret for West Memphis 3 for et år eller to siden. Objektiviteten min er altså som en gjennomsnittlig rosablogger.