David Finchers The Killer kommer på Netflix og kino

Michael Fassbender er tilbake etter noen års pause fra lerretet. David Finchers har ikke laget film siden han leverte Mank til Netflix i 2020. Sammen lanserer de snart en av høstens store titler, The Killer. Den er basert på en fransk grafisk roman om en leiemorder som blir jaget etter et oppdrag går hakkende galt. Filmen handler om leiemorderens kamp mot sine arbeidsgivere, seg selv og verden rundt ham når alle de detaljerte planene hans ikke visualiserer seg.

Plottet låter ganske uoriginalt, men traileren ser bra ut. En av David Finchers store styrker som regissør er da også å gå inn i mundane detaljer og lage kokende thriller av det. Slik han gjorde med Zodiac, Se7en, Gone Girl og Fight Club. De foreløpige rapportene på The Killer etter premiere på filmfestivalen i Venezia er da også solide.

The Guardian smeller til med sjeldne 5 av 5 stjerner, og skriver innbydende: «Michael Fassbender is perfect in the main role of a yoga-loving assassin who discourses on everything from morality to the Smiths».

Som med Mank er det Netflix som betaler regningen og har rettighetene. Strømmetjenesten har premiere 10. november, men det er verdt å merke seg at The Killer også får kinolansering 27. oktober. Løp til lerretet! Det er ikke annonsert hvilke byer som får The Killer på kino, men det er vel grunn til å tro at hvert fall Vega Kinoi Oslo skal vise den.