De fem mest sjokkerende øyeblikkene i Game of Thrones

Dette er serien der heltene blir drept og det ikke finnes tilgivelse. Men hvilken scene har sjokkert oss aller mest i Game of Thrones? (SPOILER ALERT)

Siste episode var akkurat sånn som Game of Thrones skal være: Melodramatisk, vakkert, en scene med et par nakne prostituerte og en sjokkartet slutt. Men hva er det vi har latt oss sjokkere mest av i serien så langt?

5. Jaime Lannister mister hånden. Walk of Punishment – s03e03
—-
Det virker jommen lenge siden Jaime var seriens store douche. Under turen gjennom The Riverlands med Brienne of Tarth har han vært ganske morsom og kul. Men her ble det tydelig at Lannister-pengene ikke kan kjøpe ham ut av alle problemer. Snarere tvert i mot…

4. Tywin Lannister erklærer seier. Blackwater – s02e09
Tywin Lannister er en genuint skremmende og autoritær patriark – bare tenk på hvordan han parkerte Tyrion i begynnelsen av sesong 3 – og Charles Dance spiller ham med enorm autoritet. Jeg digger hvordan den episke episoden om slaget ved Blackwater avsluttes med at Dronning Cersei (kult at hun er drita forresten) skal gi Tommen gift, før Lannister og Ser Loras Tyrell rir inn.

3. Viserys blir “kronet”. A Golden Crown – s01e06
— Mens Joffrey er fryktinngydende i kraft av posisjonen sin, var det alltid noe patetisk over Viserys´ creepiness. Men etter å ha plaget Daenerys gjennom sesongens første halvdel, får han som fortjent. Og Daenerys sin reaksjon da. Så utrolig fett. “He was no dragon. Fire cannot kill a dragon.”

2. Ned Stark blir halshugget. Baelor – s01e09
Altså, hvilken annet serie tar livet av hovedpersonen i første sesong, med to av døtrene til stede? Dette er lite sjokkerende som om Tony Soprano eller Walter White skulle stryke med i starten av serien. Det er også en av grunnene til at GoT er så avhengighetsskapende. Den totale uforutsigbarheten. Men vi savner deg, Ned. Serien mistet et moralsk kompass da du forsvant.

1. Jaime Lannister dytter Bran utfor tårnet. Winter is Coming – s01e01
— Dette er trolig cliffhangeren som gjorde deg avhengig av GoT, og det er også den kanskje viktigste scenen. I dette øyeblikket tv-magi ligger mye av det GoT handler om: Stark-familiens naive mot, Lannisternes kynisme og mørke hemmeligheter, måten å forstå King Joffrey. “The things I do for love”, liksom

Hva er deres favorittøyeblikk i serien? Kjør på i kommentarfeltet. Men husk: Vær forsiktig med spoilers fra bøkene!