Dokutips: drømmen om å nå bunnen

Hvor dypt klarer du å svømme i et basseng? Helt ned til fem meter under tiertårnet i Frognerbadet? Har du vært så dypt nede i skjærgården at det blir mørkt rundt deg? Husker du følelsen av at det trykker på trommehinnene og pipelyden henger igjen i timevis?

Dette er ingenting! I The Deepest Breath svømmer den italienske 15-åringen Alessia Zecchini ned til 52 meter. Som voksen jakter hun på verdensrekorden på 102 meter. Hundre-og-to-meter under havoverflaten.

Alessias viktigste hjelper er Stephen Keenan, såkalt First Safety. Det er den personen som svømmer ned og møter fridykkere på vei opp, når oksygenet er brukt opp, kreftene er brukt opp og de besvimer i vannet.

Stephen Keenan og Alessia Zecchini i tiden hun forsøkte å ta verdensrekorden.

The Deepest Breath handler om Alessia og Stephen. Hun jakter rekorder, han hjelper til. For at filmen skal fungere dramaturgisk skjer det selvsagt noe, og jeg skal ikke si et ord om hva det er. Følger du med på fridykking vet du hva det er, men om du som meg ikke har peiling er det bare å kaste seg over de 100 minuttene Netflix byr på.

Se The Deepest Breath her.

Bildene er like vakre som de er skumle. Dramatikken er vill. Sportslig er dette toppnivå. Menneskelig er det hinsides. Snurr film! Så kn du google Alessia og Stephen etterpå, da går det også fort noen timer.