Dune: Prophecy – søstrene starter klubb

Det er nok noen år til Dune 3 kommer på kino. Denis Villeneuve har sagt tydelig at han trenger en pause etter innspillingen av de to første filmene i serien.

Men Paul Atreides’ mektige gudmødre hviler ikke! til høsten kommer serien Dune: Prophecy. Den er lagt til 10.000 år før handlingen i Dune-duoen. Serien følger søstrene Valya og Tula Harkonnen. De kjemper mot krefter som truer med å utslette menneskeheten. Derfor starter de kvinneforeningen Bene Gesserit, altså gjengen som manipulerer og herjer i filmene. Det er som vi vet ingen syklubb!

PS: Jeg anbefaler varmt å bruke sommerens lesetid på Dune: Messiah. Det er boken som følger opp handlingen i Dune 1 og 2. Det er en intens fortelling hvor man virkelig ser den mørke stien Paul og Stilgar rusler nedover. For å illustrere: på et tidspunkt uttrykker Stilgar lite imponerthet over Adolf Hitler. Paul studerer historiske diktatorer fra gamle dager på jordkloden, og Stilgar syntes 6 millioner drepte var skuffende tall. Han hadde jo drept milliarder.  Eventuelt kan Dune Messiah høres på lydbok, jeg fant den på Spotify.