Edward Snowden filmes av James Bond-duo


Virkeligheten møter fiksjon når Edward Snowdens liv blir film. James Bond-produsentene skal filme fløyteblåserens dramatiske historie.

For noen dager siden ble boken No Place To Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveillance State, skrevet av Glenn Greenwald, sluppet på engelsk og norsk. I et tilfelle av dryppende ironi fikk vi i redaksjonen tilbud om å lese boken før den ble sluppet, men kun om vi signerte en streng hemmelighetskontrakt med Greenwalds forlag. Haha!

Uansett: nå skal boken bli film, og Sony Pictures skal fortelle verden historien om Snowdens ferd fra småsint nerd til episke avsløringer og internasjonalt kulissespill.

Les også: vi lekker litt fra Wikileaks-filmen

Filmen skal produseres av Michael G. Wilson og Barbara Broccoli, som er kjent for spionnerder som duoen bak James Bond-franchisen. Fett! Kan vi håpe på Bourne-regissør Paul Greengrass i registolen? Eller blir det Sam Mendes som filmer Snowden i Hong Kong like storslagent som Craig/Bond i Shanghai? Blir Julian Assange skurk eller evil henchman? Blir eks-kjæresten Lindsay Mills førstevalg som Snowden-babe, eller foretrekker filmskaperne hun nye damen som ble med Snowden til Moskva? Så mange spørsmål!

Det som hvert fall er sikkert er at det seiler opp til å bli en langt mer suksessrik film enn Benedict Cumberbatch-filmatiseringen av Julian Assange, The Fifth Estate. personlig synes jeg det var en ok film, men den ble både slaktet/mislikt av kritikere og ignorert av publikum.

Les også: Vanity Fairs strålende og dyptpløyende rapport om Snowden.

For mer om Bond og Snowden, sjekk denne saken på den flotte nettsiden James Bond Norge.