Enda en Sherlock-serie?


Det blir stort drama når amerikanske CBS annonserer at de skal lage sin egen oppdaterte Sherlock Holmes-serie. Hva bildet over har med det å gjøre, får du snart vite.

Amerikanske CBS har annonsert
at de skal lage en moderne versjon av Sir Arthur Conan Doyle sine Sherlock Holmes-historier, snedig kalt Elementary. Hmmm, hvor har vi hørt den før? Underlige greier.

Ja, for CBS tar rett og slett en BBC, og oppdaterer mesterdetektiven Sherlock Holmes til moderne tider. Den store forskjellen er at CBS legger serien til New York.

BBC briljerer med sesong 2 av Sherlock

Hovedrollen i amerikanske er levert til Jonny Lee Miller, som ikke bare er Angelina Jolies eksmann og stjerne fra Trainspotting, men også fersk fra Dexter, hvor han spilte en iskald motivational speaker. Som en ekstra twist i dramaet, har Jonny Lee Miller nylig spilt mot BBCs Sherlock, Benedict Cumberbatch, i en teateroppsetting av Frankenstein i London. Ref: bildet over. Skulle gitt mye for å sett SMS-utvekslingen mellom de to kollegene etter Cumberbatch fikk høre om den nye rollen til Lee Miller.

Hvorfor se Sherlock på TV?

BBC er uansett ikke veldig fornøyde, og føler visstnok at CBS stjeler deres briljante serie med Benedict Cumberbatch som en ung Sherlock Holmes i 2010/2011. I følge flere nettsteder planlegger BBC å saksøke CBS ut av vannet før deres egen sesong 3. Les mer om det her

Hvem som har en god sak juridisk vites ikke, men det som hvert fall er sikkert er at CBS med sitt familievennlige, 22-episoders sesonger kommer til å lage noe helt annet enn de dyptpløyende 90-minutters episodene til BBC.

PS: Guy Ritchie jobber med tredje utgave av sine Sherlock Holmes-filmer med Robert Downey Jr og , den skal visstnok ha premiere sent 2013.

Hva synes du om dette røret? Fortell i kommentarfeltet under.