Enda et TV-tips: ny serie om Palme-drapet


I kveld starter SVT på En pilgrims död, en allerede kontroversiell TV-serie om drapet Olof Palme.

Tidligere i dag la jeg ut dagens TV-tips, men klarte å overse det største som skjer på seriefronten i dag. Kl 21:00 har SVT nemlig premiere på drama/krimserien En pilgrims död, en fireepisoder om drapet på Olof Palme. SVT beskriver serien slik:

“Chefen för rikskriminalpolisen – Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård), LMJ, är frustrerad över att Palmemordet inte blev löst. Kunde han förhindrat mordet om han handlat annorlunda på den tiden? Han får en möjlighet att skapa en parallell utredning till den ordinarie Palmeutredningen och tillsätter en ny grupp, med strategiskt utvalda personer, som han har en känsla av kan hjälpa honom att se utredningen i ett nytt ljus.

Serien er basert på Leif GW Perssons trilogi Välfärdsstatens fall. De tre bøkene heter henholdsvis Mellan sommarens längtan och vinterns köld, En annan tid, ett annat liv och Faller fritt som i en dröm, og er en episk saga om drapet på Palme, og alt det førte med seg for det svenske sosialdemokratiet/samfunnet/folket.

Se mer: Her kan du se fjorårets Palme-dokumentar hos NRK.no, 3 deler

Jeg har ikke lest bøkene, men husker – som så mange andre – sjokket da jeg en vintermorgen så på TV at Olof Palme var skutt og drept. Dette er jo det nærmeste vi kommer JFK-drapet i Skandinavia, så her skal det sees TV.

Les mer: Aslak om Palme-drapet, blant annet en av GW-bøkene

I Sverige har debatten allerede gått, slik det ofte gjør når GW eller Guillou er involvert, og DN.se skriver at serien får hard kritikk for å blande fiksjon og virkelighet. Les mer om det på denne lenken, mens du benker deg for første av fire doser svensk drama/virkelighet.

Les/se også: Leif GW Persson snakker om En pilgrims död

Takk til Kari Sørbø for tips.