Endelig er høsten her. Da blir det TV-søndag!


Spionlureri, sesomgpremiere på Breaking Bad og sterk krim fra en park i Moskva. Her er dagens TV-tips fra oss.

Searching For Sugarman
, på SVT1 kl 16:30

— Denne Oscar-vinnende dokumentaren om den rare artisten Rodriguez sin popularitet i Sør-Afrika får voksne folk til å gråte. Visstnok. For de av oss som ikke har rukket å se den, får vi to anledninger i dag. KL 16:30 på SVT1, som også har reprise på samme film midnatt.

Mordene i Gorkijparken, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— William Hurt spiller hovedrollen i denne 1983-filmen om drapene på tre ungdommer i Gorkijparken i Moskva. Basert på en strålende roman av Martin Cruz Smith (sjekk også hans Moskva-roman Stalin’s Ghost), Mordene i Gorkijparken er mørk, spennende og et kult 80-tallsportrett av KGB og Sovjetunionen.

Dokument utifrån: Spionerna som lurade världen, på SVT2 kl 22:10
— Spiondoku! CIA! MI6! Alt man trenger på en søndagskveld, hør bare her: Brittisk dokumentär från 2013. 10 år efter invasionen i Irak vet vi att informationen som skulle rättfärdiga kriget byggde på uppdiktade berättelser om påstådda massförstörelsevapen, önsketänkande och rena lögner. I kvällens dokument utifrån får vi möta några av de källor som försåg CIA och MI6 med dessa påhittade uppgifter.

Breaking Bad, på Max kl 23:00
— Da er det omsider klart for norsk premiere på siste sesong av Breaking Bad. Kollega Aslak skriver ofte og engasjert om Breaking Bad, og har allerede oppsummert denne episoden. Kast deg gjerne på diskusjonen etter du har sett episoden.

Boss, på Max kl 23:00
— Moderne tids mest undervurderte serie begynner på sin andre og siste sesong samtidig som Breaking Bad triumferer inn mot sin avslutning. Her kan du lese 5 grunner til at du må se Boss.

Dexter, på TV 2 Zebra fra kl 00:05
— Fire episoder på rad og rekke på TV 2 Zebra. Slumberparty!

Den sanne historien: Pirates of The Caribbean, på NRK2 kl 02:10
— Denne serien virker spennende! Fem dokumentarer som tar for seg de sanne historiene som førte til kjente filmer, og siden den begynner sent er det bare å stille inn Get-boksen på opptak. Sjekk bare programbeskrivelsen på NRK.no: Hva er de sanne historiene bak kjente storfilmer som Haisommer, Titanic, Pirates of the Caribbean, Jurassic Park og Gladiatoren? Johnny Depp spilte hovedrollen i filmen om sjørøverkapteinen som slo tilbake kaptein Barbossa og hans menn på 1700-tallet. Historien bygger på virkelige hendelser fra sjøfartshistorien.