Endelig kommer The Three-Body Problem på Netflix

For noen år siden oppdaget jeg litt tilfeldig den kinesiske trilogien som går under navnet The Three-Body Problem.

Daværende president Barack Obama hadde ført den opp på sin liste over beste bøker han hadde lest. han sa at bøkene var «fun to read, partly because my day-to-day problems with Congress seem fairly petty».

Det er vanskelig å beskrive historien, for den er så vilt storslagen. Den kinesiske revolusjonen. Miljøterrorisme. CIA. Fremmede raser fra andre solsystemer. Totalt kaos på jordkloden. Menneskehetens (eventuelle) fremtid.

Uten å avsløre for mye: se for deg at en rasende forbannet og resignert Eivind Trædal sendte en melding til en annen galakse. Der ba ham dem om å tilintetgjøre jorden fordi vi uansett er moralsk i evig minus. Før du vet ordet av det har Trædal skapt sin egen religion. Da er du i landskapet til The Three-Body Problem.

Yang Hewen som Bai Mulin og Zine Tseng som Young Ye Wenjiei første episode av 3 Body Problem.

Det er med andre ord bare å finne frem rødvinsdunken og sjekke at TV-en din er stor og episk nok når denne fantastiske kinesiske fortellingen endelig er filmet. Amazon Prime planla først å bruke én milliard på å filme The Three-Body Problem, men Netflix tok over. De hentet inn David Benioff og D. B. Weiss, som begge var med-serieskapere av Game of Thrones. Lovende. Serien er døpt om til 3 Body Problem. Hvorfor? Det ser sikkert kulere ut på plakaten. Benedict Wong som spilte Wong så nydelig i MCU har hovedrollen.

Liam Cunningham spiller Wade, Benedict Wong er Da Shi i 3 Body Problem

Premiere er 21. mars. Netflix slipper alle episodene samtidig.

Fun fact 1: Barack Obama ble tilbudt en liten rolle i 3 Body Problem. Han takket høflig nei, og sa han måtte spare kreftene sine til det eventuelt skjedde en alien-invasjon på ekte.,

Fun fact 2: en kinesisk innspilling av samme serie har nylig hatt premiere også! Her i USA kan jeg se den gratis på Rakuten Viki, men jeg vet ikke om den er tilgjengelig i Norge?

3 Body Problem, episode 1. Signalene sendes til universet.
John Bradley spiller Jack Rooney i 3 Body Problem.