Episode 2 av Taxi – vi oppsummerer


Episode to av Taxi gikk på NRK1 i kveld. Her i OP-5 var vi godt fornøyd med første episode, men hvordan gikk det videre?

Min partner-in-crime Aslak tok tak i første episode av Taxi forrige uke, les hans umiddelbare inntrykk her.

Selv er jeg ganske enig med Aslak om åpningen. Svindelen i taximiljøet er fremdeles et godt utgangspunkt for Oslo-spenning, men i denne andre episoden blir det mer tydelig at dialoger og miljøbeskrivelser ikke er gode nok.

Det er fremdeles en minnepinne med tiljuksede taxiregnskaper som er motoren i historien. Javar (spilt av Adil Khan) er advokaten og helten som kjemper mot resten av det pakistanske miljøet og deres lurendreieri. På sin side – hvert fall nesten hele tiden – har han en norske kjæreste (Kaia Varjord) han skjuler for familien. Familiedrama, kulturforskjeller og krimplot i stotrende samkvem.

For oss journalister fremstår spesielt Aftenposten-scenene – Javars kjæreste jobber der – som klønete og unaturlige, mens scenene mellom den nordlandske solariumsskurken, ligningssjef Jarl Goli og sjefen for taximafiaen har et B-gjengen-preg over seg som er mer komisk enn skummelt/konspiratorisk.

Når det er sagt, gjør regissør Imtiaz Rolfsen gode grep for å booste spenningskurven på slutten, men den konservative pappaen som skal beskytte datteren mot slemme, slemme innvandrer-Javar blir for sort-hvitt. Adil Khan, som leverte overraskende i episode 1, er også svakere her i episode 2, men jeg har fremdeles tro på ham som en første norsk-pakistanske leading man i romantisk komedie eller noe slikt.

Lesbeplottet som kom ut av det blå på slutten var for øvrig ok overraskelse, blir spennende å se hva det fører til i neste episode.

Generelt oppsummert var det litt skuffende å se Taxi i dag. Jeg så noen på Twitter skrev at de var begeistret for serien, og at det er beste norske miniserie siden Rød Snø. Da slo det meg plutselig at jeg må se Ran igjen, serien hvor Anders Baasmo og en gjeng spiller NOKAS-ranere før NOKAS-ranet i det hele tatt skjedde. Husker den som veldig god.

Anyways: snakkes om en uke til episode 3 av Taxi. Det er da nestsiste episode.