F1 + Queen. Suksess eller skandale?

Neste sommer skal Brad Pitt gjør for bilen det Tom Cruise og Top Gun gjorde for flyet. F1 har premiere i juni 2025, men denne flunkende nye teaseren bygget kjapt store forventninger et år før premiere. Brad Pitt spiller eks-Formel 1-sjåføren Sonny Hayes. Han ble skadet på 90-tallet. Nå skal han være med å bygge et nytt team, og være mentor for den unge stjernekjøreren Joshua Pearce. Han spilles av Damson Idris. Regissør? Joseph Kosinski som gjorde Top Gun: Maverick for og med nettopp Tom Cruise.

Les også: 5 grunner til at du må se Formel 1-filmen Rush

Den halvannet minutt lange smakebiten ser mildt sagt fenomenal ut. Det er lite prat, men mange raske biler, intense blikk og krappe svinger. Det som derimot diskuteres ivrig er bruken av musikk. Passer «We Will Rock You» som lydspor? Lettvint og skandaløst eller genial suksessoppskrift? Teaseren bruker en tilsynelatende uredigert versjon av Queen-bangeren, og jeg gjør meg umiddelbart noen tanker.

– Dette er et godt alternativ til trailerne som buker acapella-versjoner av rap-hits (sjekk f.eks Shazam: Fury of the Gods med Drake, Black Adam med Kanye eller Minions: Rise of Gru med Eminem). Jeg liker grepet med å bare la én, monumental rockehit få drive bildene.

– «We Will Rock You» er så tørt produsert og smeller så hardt at det ville vært rart å remikse den voldsomt. Gjejnnom å la låten dundre som fra en jukebox, sender også filmen et tydelig signal. Dette er en film av den gamle typen. Plott, spenning og actionsekvenser er kino slik Bruce Willis, Tom Cruise og Arnold Schwarzenegger gjorde det før CGI og fancy løsninger overtok.

Les også: Le Mans ’66 – rask, raskere, 350 km/t!

– Når F1 velger en av tidenes største og lettest gjenkjennelige låter, er målet klart: dette skal bli 2025s største, mest breiale film. Om ikke alle skal se den, skal hvert fall alle få. med seg at filmen kommer. Alle skal føle at F1 er på kino neste sommer.

– Jeg er dog ikke avvisende til kritikken mot bruken av «We Will Rock You». Det kan bli for stort, for åpenbart, for enkelt. Kunne ikke F1 valgt bittelitt smartere og kulere? Joda.

– Hvilke andre låter kunne funket? April Wine «Roller» hadde vært et overraskende og kult valg med samme, litt mer gøyal effekt. Buckcherry «Lit Up» har litt for mye kolakjør i teksten, men hadde funket. Det meste av ZZ Top hadde skapt entusiasme, men tenk deg Brad Pitt kjøre bil til denne? Tenk så fett det hadde vært om de bare la hele traileren under Metallica «Battery». Og så videre.