Fargo S0403: Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran

I tredje episode introduserer Fargo oss for en av lovens nye lange armer, et stort trekk blir satt i spill, en sykepleier finner ny stilling, og et ran får uante konsekvenser.
Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401

Ny mann i lovens lange arm. Etter en kort opptreden i episode 2, satte ukas episode i gang med å introdusere oss for den mormonske-marshallen Dick «Deafy» Wickware, spilt av Timothy Olyphant. Det er kanskje ikke seriens mest overraskende bruk av skuespilleren, som har spilt politi før, men Olyphants måte på gjøre en slik rolletype gir serien en mer fascinerende politimann. Han kan bli et interessant kort videre, spesielt når han kommer i kontakt med de to rømlingene han jakter på.

Gaetano skaper kaos for Fadda-familien. Det tok ikke lang tid før at vi fikk se hvor problematisk for familien det kan være at Gaetano tester autoriteter og ikke lytter til broren Josta. Ved å sende både Rabbi Mulligan og håndheveren Constant Calamita etter en person i omkretsen til Loy Cannon, kunne Gaetano startet en fullverdig krig, hadde det ikke vært for at Mulligan forhindret attentatet.

Ran med uheldige konsekvenser. Den drapsglade og smule rasistiske sykesøsteren Oretta fikk en ny jobb etter hennes «uheldige» gjerning forrige uke. Hun drepte ingen i denne episoden, men å forgifte noen med en deilig ipecac-pai, levert til Smutney-familien, lå likevel i kortene. Dette gir også uheldige resultater for de to rømlingene Zelmare Roulette og Swanee Capps, som tok seg et stykke før de utførte et ran. I sann Fargo-stil er ranet langt fra ukomplisert selv før de ble forgiftet, for i tillegg til at de er forgiftet raner de ett av Cannons bygg og personell, når planen var å hjelpe Smutney-familien å bli kvitt gjelden til Cannon.

«Once we start shooting back, it’s to the death» Et av de viktigste sitatene denne uka leveres av Doctor Senator, da ukas episode er startskuddet for de større konfrontasjonene. De to forrige episodene fokuserte på introduksjon og små trekk, men denne uken vil trekkene ha mye større konsekvenser videre. Vinteren har kanskje ikke kommet til Kansas City enda, men utvilsomt ser det ut som blod er på vei.