Fargo S0405: En hyllest til Doctor Senator

Blir rømlingene leiemordere? Hva skjer med Doctor Senator? Fargo-sesongen ruller videre.

Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401
Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran. Fargo 0403
Krigen er ekte nå. Fargo 0404

Doktoren nede for telling. Glynn Turman som Doctor Senator, har vært et av sesongens sterkeste kort. Det er den viseste og mest modne karakteren denne sesongen, men alle kriger har sin ofre og skiller ikke mellom gode og onde mennesker. Vi vet fra før at galskapen til Gateano Fadda driver ham langt, men selv om det var et farlig valg å drepe personer inne på dineren, så er valget om å få Calamita til å drepe Doctor enda farligere, for det vil ganske sikkert få Loy Cannon til å starte denne krigen som har hengt over dem.

Foreldreløs blodig morder. Det er ikke mangel på truende strofer som blir sendt mellom Calamita og Doctor Senator før Calamita dreper ham. En av dem var Calamitas merkverdige bakgrunnshistorie, om hvordan han kom til USA som et spedbarn i en pappeske, noe som kan være med å forklare hvordan han kan ha utviklet seg til å bli så kaldblodig, i kontrast til Gateano, som virker å ha blitt slik han er på grunn av makt og familiebedriftens påvirkninger.

Minerydder Weff. Vi fikk også innblikk i bakgrunnen til Odis Weff, som vi fikk vite var en minerydder i krigen, og ikke en god en. Han var blant annet ansvarlig for et ganske alvorlig uhell, noe vi så Cannon terget han for, uvitende om at Weff gjorde den feilen fordi han den dagen fikk vite hans forlovede var blitt brutalt drept og voldtatt. Vi får kanskje ikke mer sympati for karakteren av denne informasjonen, men det gir oss bedre forståelse av Odis og er med på å vise at serien har potensial til å gjøre karakteren bedre.

Hei igjen, Mort Kellerman. I episoden dukker Kellerman opp med merke fra Treehorn Trucking, som en mulig referanse til Jackie Treehorn i Big Lewbowski. Det er den andre karakteren etter Mr. Wrench som dukker opp i to forskjellige sesonger i ca. samme alder. Vi vet fra før at Gerhardt-familiens sønn, Dodd, ender opp med å drepe Kellerman, rundt et år etter at vi ser ham i ukens episode, som hevn for at Kellerman drepte Dieter, Gerhardt-familiens første overhode.

Dialog ut fra dagens USA. I episoden leverer Josto en linje som er ganske relevant for dagens USA når han har fengslet Cannon-soldatene. Han skryter av at det hvite USA ser stolt på ham som en person som bruker kriminalitet for sin vinning. Og ja, at han kan bli president selv som kriminell. Høres kjent ut?

Blir rømlingene nå leiemordere? Smutney-familien har nok å gjøre denne episoden, og det ikke bare fordi Ethelrida skriver et anonymt brev som vil skape problemer for Oraetta. Både Ethelrida og Thurman blir forhørt om hvor de to rømlingene Roulette og Capps er, og Cannon viser seg å være raskere enn Deafy i å nå dem. Cannon ser en måte å tjene på deres ugjerninger mot ham, fremfor rett og slett hevn, så neste ukes spørsmål blir om det var et godt valg å bruke de to rømlingene til egen vinning.