Fargo S04E04: Krigen er ekte nå i Kansas City

Gjengene i Kansas City står på trappene til en uunngåelig krig. Vi ser på episode 4 av årets Fargo-sesong.

Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401
Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran. Fargo 0403

Hva er ekte, og hva er falskt? Mye av episoden handler om hva som er ekte og hva som er falskt. Krigen mellom Josto Fadda og Loy Cannon startet med et attentat i forrige uke, men volden uteble denne uken. Foreløpig. Cannon og hans folk tok ikke lastebilen med våpen bare på grunn av hevn, men fordi det var en smart måte å vise at de er en trussel, uten å utøve vold. Men «The Pretend War», som episoden heter, er over og fremover vil ting bli blodigere.

Rival av Gerhardt-familien nevnes. En karakter vi kort fikk se i sesong 2 nevnes i ukens episode, i forbindelse med at Loy ønsker å få våpnene fra Fadda levert til en person som heter Mort Kellerman. Dette er et kjent navn, fordi karakteren dukket opp i et tilbakeblikk i sesong 2. Han var en tidligere rival av Gerhardt-familien. Kort tid etter Kellermans introduksjon ble riktignok Kellerman drept av en ung Dodd Gerhardt (spilt som voksen av Jeffrey Donovan).

De døde skaper problemer. Både Ethelrida og tanten hennes Zelmare blir hjemsøkt, men på to forskjellige anledninger og steder. De to har så vidt vi vet verken deltatt i eller vært vitne til et drap sammen, så spørsmålet blir hvorfor de to hjemsøkes? Kan det være noe som har skjedd tidligere i familien? På tradisjonelt Fargo-vis forblir ikke fortiden nedgravd, slik vi får se når Ethelrida finner en eske hos sykepleieren Oretta. Den er full av avisutklipp og eiendeler fra hennes tidligere ofre, inkludert ringen til Donatello Fadda. Sistnevnte vil utvilsomt skape problemer. 

Mormoneren har planer. Dicky var allerede fullt klar over at hans nye midlertidige partner i Kansas City ikke var til å stole på, noe som bekreftes i episoden. Med hans nesten-konfrontasjon med Gaetano og Calamita utenfor kontoret til Josto, så tilsier det at mormoneren bruker kollegaen til å komme nærmere mafiaen. Det kan bli en interessant utvikling fremover, spesielt når vi vet at Dicky har en voldelig bakgrunn med italienere fra Salt Lake City. 

PS: Gjør deg selv en tjeneste om du liker Timothy Olyphant og se hans opptreden på Seth Meyers nylig.

Problematiske penger. Ranspengene til Zelmare og Swanee ser ut til å skape problemer mye tidligere enn forventet. Det var en god gjerning å gi Zelmares penger over til svigerbroren Thurman, men gjerningen vil nok skape mye problemer. Lukten etter oppkastet på pengene forblir, noe som får Loy til å innse at det er hans penger han får. Dette ser ikke bra ut for Thurman, og i hvert fall ikke for de to rømlingene.