FARGO S04E07/08: Fargo får en annen betydning

Plottet vokser! Fjerde sesong av Fargo nærmer seg slutten, og nå står gjengene krigsklare med allianser.

Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401
Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran. Fargo 0403
Krigen er ekte nå. Fargo 0404
En hyllest til Doctor Senator. Fargo 0405
Tilfeldighetene blir redningen. Fargo 0406

Episoden med lite konsekvenser. Vi hoppet over recap av den syvende episoden, fordi den inneholdt lite for videre utviklingen av plottet. Et unntak av at Loy slapp Gaetano fri og Oretta forgiftet sykehusadministratoren.

Heldigvis var dette den første dårlige episoden på noen uker, og det er mye å si om episode 8, så da blir recappet nedenfor en sammenslåing.

Fargo får en annen betydning. Tidlig i episode 8 får Loy vite at planen hans om å slippe løs Gaetano så han da dreper Josto, feilet. Loy hadde riktignok enda et trekk klart, iscenesatt av Fargo, hvor Mort Kellerman og gjengen hans får våpen fra ham. Det vil senere i episoden få noen fatale konsekvenser, men ikke slik som håpet.

Trøbbel for Mayflower? I disse to siste episodene har det vært en følelse av at trøbbel nærmer seg for Oretta. Med Loy’s sønn Lemuel utplassert hos Ethelrida og Smutney-familien, vet vi både at familien er noe beskyttet, og andre enn dem kan bli hjemsøkt. Kan vår sykepleier bli neste?

Mørk Fargo-vri på The Untouchables. Episodens høydepunkt er skytesekvensen hvor Roulette og Swanee blir omringet av Deafy og hans politistyrker, artig nok filmet på akkurat samme sted som med Brian De Palma i The Untouchables. I Fargo har de to rømlingene vært relativt små karakterer, men de får her sin potensielt store slutt. De kysser rett før de drar frem våpnene sine, et romantisk øyeblikk før Swanee blir drept av Odis. Han snur så pistolen mot Deafy, for å fjerne den personen som kan avsløre hans skitne hemmeligheter.

Eneste øyenvitne til dette drapet er Roulette, som kom seg unna og nå mulig er blitt landets mest ettersøkte. Odis er nå klart stemplet som den feigeste hovedpersonen denne sesongen, slik som Lester Nygaard, Peggy Olsen og Emmit Stussy i tidligere sesonger. Vi får vente og se om både Roulette og Odis kommer ut av dette i live, men Odis er definitivt blitt en viktigere karakter enn forventet, potensielt også for sluttspillet.

Et tettere brorskap? Loy’s bruk av Kellerman og hans gjeng for å ta ut Josto og Gaetano var naturligvis ikke så lett. Moren deres ble et uskyldig offer for krigen og de to brødrene er nå mer motivert enn noen gang for å drepe deres største rival; Loy. 

Vi vet Kellerman slipper unna. Kellerman er nevnt i disse recapene fordi han er en tilbakevendende karakter (og skuespiller) fra en tidligere sesong. Trolig kommer de to brødrene til å hevne seg mot Cannon-gjengen hvis de får muligheten, men fra sesong 2 av serien vet vi at det ikke er noen i Fadda-familien som dreper Kellerman nå. Dodd Gerhardt stikker ham ned som nevnt, som hevn for at Kellerman drepte hans bestefar Dieter med hele 19 skudd (!) i hodet i 1951, og dette skjer et år etter der vi nå er kommet i historien denne sesongen.

Slagmarken er klar. Med bare tre episoder igjen av sesongen står de to sidene av krigen nå slik: Faddas har sine allierte fra New York, mens Cannon-gjengen har hva som er igjen av Fargo-gjengen (med mulig Roulette og Rabbi). På sidelinjen finer vi også Odis, som forsøker å rive seg vekk fra begge gjengenes klør, med ambisjoner om å komme seg unna hendelsen seende så uskyldig ut som overhodet mulig, nå som han fjernet Deafy, sin største trussel. The plot thickens!