FARGO S04E10: KARMA SLÅR HARDT TILBAKE

Ingen steder slår karma så hardt tilbake som i Fargo.

Er det deg, Mike Milligan?
Når Satchel innser at Rabbi enten er død eller i fengsel setter episoden inn nådestøtet for teorien om at han en dag blir Mike Milligan. Han er på vei hjem når noen rasister han passerer forsøker å herse med ham. Da drar han frem pistolen fra Rabbi og leverer linjen; “This is my world. I’m the boss. I tell you what to do.” Det er akkurat som å stå ansikt til ansikt med Milligan.

Familiens forbannelse, familiens redning. Endelig får vi bakhistorien til spøkelset som har hjemsøkt Smutney-familien og personer med tilknytning til dem. Det var en tidligere kaptein på et slaveskip, som en av forfedrene til Ethelrida hadde drept. Heldigvis for henne, skremmer spøkelset Oretta i det hun skal til å forgifte henne, noe som får sykepleieren til å løpe rett hjem til politiet som venter i huset hennes. 

Ny Fargo-karakter kommer tilbake. En yngre Joe Bulo kom sammen med Ebal Violante fra New York i denne episoden. I sesong 2 var Bulo rundt 55 år og fjeset til den nordre ekspansjonen av Kansas City-syndikatet, portrettert av Brad Garrett (best kjent fra Alle Elsker Raymond). Vi vet han ikke akkurat får en lykkelig slutt, ettersom Hanzee Dent dreper ham i skogen, og at Milligan får jobben hans i det kriminelle syndikatet, men det var et interessant gjensyn med karakteren.

Karma slår tilbake hardt på Gaetano (og Odis). Tidlig denne sesongen så vi Gaetano drepe en ung mann, for noe så lite som at mannen lo da han skled på isen. Det føles som et hardt tilbakeslag fra karma-gudene at en ny tryning på isen fører til at han skyter seg selv ved et uhell og dør. Det var mye mer interessant å se når han ble venn med broren, men likevel en passende (og underholdende) måte for karakteren å dø på. Det kan også være en referanse til noen av dødsfallene i The Ladykillers (en Coen-brødrene film fra 2004). En passende død var det også for Odis, som virket å akseptere sin egen død i det han så Gaetano komme. Begge, kan man argumentere, fortjente veldig godt hva de fikk.

Ringen blir et stort spørsmål. Noen av karakterene denne sesongen har hatt noe diffuse roller, slik som Zelmare vi ikke har sett på noen episoder og Ethelrida som vi får vi vite er en del av sluttspillet til Loy Cannon. Denne episoden gjorde mange karakterer mer interessante og relevante enn de virket i utgangspunktet. Spørsmålet nå blir hva ringen til Donatello Fadda skal brukes til. Vil Loy bruke den til å bevise at det var Josto som fikk Oretta til å drepe Fadda?

Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401
Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran. Fargo 0403
Krigen er ekte nå. Fargo 0404
En hyllest til Doctor Senator. Fargo 0405
Tilfeldighetene blir redningen. Fargo 0406
Fargo får en annen betydning. Fargo 0407/08
Et svart-hvitt høydepunkt for Fargo. Fargo 0409