Fargo S04E11: Har det ikke vært nok drap?

Sesongfinale! Vi oppsummerer årets massakre i Fargo.

Har det ikke vært nok drap? Denne sesongen av Fargo har hatt mange karakterer, og mange av dem har man så vidt rukket å registrere før de var borte. Sesongfinalen i seg selv var en slags samling av både viktige og uviktige dødsfall, hvor Josto og Oretta henrettes av Joe Bulo, for deres drap av Donatello Fadda. Loy sine tidligere samarbeidspartnere, Happy og Leon, føltes ikke som så viktige dødsfall som de burde vært, heller ikke at Josto drepte Dr. Harvard og Alderman Gills. Men virkelig betydningsfullt var det hvordan Loy’s dødsfall påvirker Satchel til å bli Mike Milligan.

Moderniseringen av mafiaen starter. Utviklingen til mafiaen i Kansas City, fra det vi har sett denne sesongen i 1951, til hva vi så i sesong 2, ser ikke ut til å inkludere personer som Loy og Josto. Sesongen har også brukt noen av historiene til karakterene sine for å illustrere knuste drømmer til både individer og enkelte grupper opp gjennom tiden, på grunn av måten USA er bygd opp på. Ebal vil gå vekk fra gamle regler og drive ting mer som en familiebedrift, få inn et nytt sett regler og jobbe seg nærmere det mektige syndikatet vi så i sesong 2.

Et lite “PS” til dere som lurer: I sesong 1 så vi starten og slutten på Fargo-syndikatet, ledet av Moses Tripoli (først kjent som Hanzee Dent). Så fikk vi starten på Kansas City-syndikatet denne sesongen, i tillegg til et slags midtpunkt i sesong 2. Sesong 3 holder seg veldig separat fra de andre sesongene, med unntak av at vi ser Mr Wrench, som var en del av Fargo-syndikatet.

Hallo, Mike Milligan. I rulleteksten får vi en scene som endelig bekrefter hva vi har antatt hele sesongen; Satchel blir til Mike Milligan. Dødsfallet til Loy var en viktig brikke i skapelsen av Mike Milligan. Av Loy og Rabbi lærte han seg bruk av våpen og adopterte den mulige tankegangen og drivkraften som endte opp med å avgjøre valget om å følge det kriminelle livet. Forhåpentligvis vil vi få se en fortsettelsen på livet til Satchel/Mike. Kanskje vil en potensiell femte sesong vise hvordan dette syndikatet går under, hvordan Mike dør eller hvordan en mulig eldre Mike på 80-tallet tar kontroll over det hele?

Seriens svakeste sesong?
Helhetlig vil jeg si at dette klart var den svakeste sesongen til Fargo, og ofte føles det som hovedgrunnen til dette er de mange karakterene. Likevel har sesongen hatt sine briljante øyeblikk, spesielt i form av solid dialog og noen supre sekvenser her og der. Jeg håper Noah Hawley og Co lager en sesong til, for denne serien er fantastisk når den fungerer, slik som mye av de siste 3 episodene av sesongen var. Kanskje kan vi få slutten på Kansas City-syndikatet og forhåpentligvis se resten av historien til Satchel/Mike Milligan?  

Her kan du lese alle oppsummeringene av Fargo sesong 4:

Velkommen til Kansas City! Recap av Fargo 0401
Italiensk kaos, en mormoner og et uheldig ran. Fargo 0403
Krigen er ekte nå. Fargo 0404
En hyllest til Doctor Senator. Fargo 0405
Tilfeldighetene blir redningen. Fargo 0406
Fargo får en annen betydning. Fargo 0407/08
Et svart-hvitt høydepunkt for Fargo. Fargo 0409
Karma slår hardt tilbake. Fargo 0410